Afbeelding

Hattem onderuit bij Zwolsche Boys

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Wederom blijft het eerste elftal van vv Hattem puntloos in een uitwedstrijd. Ditmaal slikte het een 1-0 nederlaag bij het laag geklasseerde Zwolsche Boys. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en wist in de rest van de wedstrijd de rijen gesloten te houden. Hattem had in de tweede helft zeker meer balbezit, maar liep zich veelal dood tegen de groen-witte muur.

Ondanks de goede start van Hattem was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Bijna leek het al snel 2-0 te worden, maar gelukkig voor Hattem was doelman Alec van Dijk attent en voorkwam een doelpunt. Hattem kwam er niet door en het bleef bij een kansje vanuit een klutssituatie voor het doel van de Boys. De geel-blauwen probeerden het betere spel van de laatste 20 minuten voor rust een vervolg te geven in de tweede helft. Ze zetten de thuisploeg direct onder druk. De bal viel echter steeds niet goed voor de Hattemers. Gaandeweg de wedstrijd zocht Zwolsche Boys steeds verder het randje van het toelaatbare op waar onder meer Wesley van Winsum het slachtoffer van was. De druk op het Zwolse doel werd steeds groter, maar vaak was het veel te druk in het strafschopgebied en liep Hattem tegen een groen-witte muur aan.

Door deze nederlaag, en de resultaten op de andere velden, staat Hattem nog steeds vijfde in de rangschikking. “Het mag echter duidelijk zijn dat de teams in het rechter rijtje de komende weken alles op alles zullen zetten om punten te sprokkelen. En dat zijn nu net de tegenstanders die Hattem nog zal gaan ontmoeten. Tijd dus om de rug te rechten en volop de strijd aan te gaan om de nog benodigde winstpunten aan het totaal te kunnen bijschrijven.” Voor komende zaterdag, alsook de daaropvolgende week, speelt Hattem thuiswedstrijden tegen resp. Dieze West en EFC ’58.