Afbeelding
Foto: Thymo ter Velde, Jesse Borst en Marit Brouwer

“Ik fiets zo vaak mogelijk omhoog, omdat zij niet meer kunnen!”

Algemeen

HATTEM – Thymo ter Velde, Jesse Borst en Marit Brouwer vertrekken half juni naar Frankrijk om al fietsend de Alpe d’Huez zo vaak mogelijk te beklimmen voor Stichting Metakids. Deze drie Hattemse jongeren maken deel uit van het team Tour Diffrance 2024 van het Greijdanus College in Zwolle. 

Doel

“Met 19 leerlingen en 8 docenten gaan wij van 13 tot 17 juni naar Frankrijk om aan dit evenement deel te nemen. Met deze actie hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Metakids. Deze stichting doet onderzoek naar metabole ziekten”, aldus Thymo. Metabole ziekten zijn erfelijk en het is doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen in Nederland. Om de dag wordt in Nederland een kind met een metabole ziekte geboren. Bij een metabole ziekte - ook wel stofwisselingsziekte genoemd - gaat er iets mis in de chemische fabriek van het lichaam, met ernstige schade aan de organen, zoals hart, hersenen en zenuwstelsel, als gevolg. De stichting Metakids werft fondsen voor onderzoek en wil alle metabole ziekten behandelbaar maken.

Familie

Dat Thymo juist voor dit goede doel gekozen is komt niet uit de lucht vallen. Hij heeft in zijn familie van dichtbij meegemaakt welke impact deze stofwisselingsziekte heeft. “Dat geeft mij extra motivatie om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ik fiets zo vaak mogelijk omhoog, omdat zij dit niet meer kunnen. Om ons doel te bereiken, 30.000 euro voor MetaKids, zouden we uw hulp goed kunnen gebruiken. Uw donatie draagt direct bij aan onderzoek en ondersteuning voor deze kinderen.” Doneren kan via: scholen.voormetakids.nl/teams/tour-diffrance-2024?tab=team_members.