archieffoto
archieffoto Foto: de Hattemer

Oranjefeest voor iedereen

Algemeen

HATTEM – Ook dit jaar is de Hattemer Oranjevereniging er weer in geslaagd een programma voor jong en oud te organiseren rondom Koningsdag.

Op vrijdag 26 april zijn de Koningspelen voor alle basisschoolkinderen. Het programma op Koningsdag speelt zich voornamelijk af in de binnenstad. De aftrap voor Koningsnacht is op 26 april vanaf 17.00 uur met muziek op de Markt. De vijfkoppige band The Soulmates bijt het spits af en van 20.00 tot 23.00 uur treedt de coverband Different Socks op. Koningsdag start traditioneel met het luiden van alle kerkklokken in Hattem. Om 9.00 uur is de aubade op de Markt, met een toespraak door burgemeester Marleen Sanderse. Daarna is er samenzang onder begeleiding van de CMH. Onder samenzang van Het Wilhelmus wordt de vlag in top gehesen door leden van scouting De Trijsberg.

In het centrum is daarna een groot aantal feestelijke activiteiten en muziekoptredens op verschillende podia. Voor de bewoners van de Hof van Blom en De Bongerd is er een optreden van Mevrouw Vlinder en orkest Las Paljas op locatie. Ook zal blaaskapel de Hanewakkers een optreden verzorgen bij de Bongerd.

Op woensdag 1 mei is er bij kinderboerderij ’t Dijkweitje een Kinderfeest. In samenwerking met de HUB buurtsportcoaches is er voor de oudere kinderen op 2 mei een groot springkussenfestijn.

Alle activiteiten rondom de Oranjefeesten staan vermeld in het programmaboekje dat de leden van de HOV hebben ontvangen. Voor meer informatie: hattemeroranjevereniging.nl.