Afbeelding
Foto: .

Fantastisch succes Stadsloop

Algemeen

HATTEM – Op Koningsdag tekende de DWLoopschool Hattem wederom voor de organisatie van de tiende editie van de Stadsloop.

Dit jaar was gekozen voor een geheel nieuw parcours met de start en finish bij de Stadslaan. De organisatie was blij dat het pand van Zoethout weer gebruikt mocht worden voor de administratie.

In totaal hadden 370 deelnemers zich ingeschreven. Een record aantal voor de diverse afstanden. “Het was een prachtige happening, daarnaast werkte het weer perfect mee. Alle loopparcoursen waren vernieuwd en uitgemeten naar de afstanden 1000, 2000, 5000 en 10.000 meter. Veel aandacht van de vele supporters langs de kant van de weg ging uit naar de Kidsrun van 1000 en 2000 meter”, vertelt Willem de Weerd van DWLoopschool Hattem.

Bij de 1000 meter gingen 128 deelnemers in de leeftijd 6 tot en met 9 jaar van start. De 2000 meter, voor de 10 tot en met 13 jarigen, ging van start met 45 atleten. “Toen het startsignaal was gegeven gingen ze als een raket van start. Wat was dat een prachtig gezicht. Hattem mag trots zijn op de prestaties van deze sportieve kinderen. Zij zijn de toekomst.”

De senioren en masters konden kiezen uit 5 of 10 kilometer. De 5 kilometer ging van start met 131 atleten en 66 lopers voor de 10 kilometer. In totaal waren er 4 starts nodig voor de verschillende afstanden.

DWLoopschool Hattem bedankt alle vrijwilligers en sponsoren voor hun bijdrage om deze Stadsloop te laten slagen.