Afbeelding
.

Energieopslag voor jouw onderneming!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Energieopslag is een goede manier om je bedrijf klaar te maken voor een duurzame toekomst. Op zonnige dagen wordt duurzame energie opgewekt dankzij zonnepanelen en het overtollige energie komt in de opslag terecht. Dit kan op een later moment weer worden gebruikt op minder zonnige dagen. Samen met zonnepanelen zorgt een energieopslagsysteem er dus voor dat de vraag en aanbod van energie in balans blijft. Benieuwd naar hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we hoe jouw onderneming ook kan profiteren!

Hoe werkt dat, energieopslag?

Energieopslag bij zonnepanelen werkt door de opgewekte elektriciteit op te slaan in batterijen voor later gebruik. De zon schijnt namelijk niet alle dagen even sterk, dus het kan altijd zijn dat je de ene dag een overschot aan opgewekte energie hebt, terwijl je op andere dagen juist tekorten hebt. Wanneer de zonnepanelen meer energie produceren dan nodig is, wordt het overtollige vermogen opgeslagen in de batterijen in plaats van terug te worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Op momenten dat de zonnepanelen minder energie opwekken dan nodig is, kan de opgeslagen energie uit de batterijen worden gebruikt om in de energiebehoefte te voorzien. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van de opgewekte energie en biedt de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn met betrekking tot elektriciteit. Dit is uiteraard mooi meegenomen als je een onderneming hebt die 24/7 moet draaien en bijvoorbeeld koelmachines en ander apparatuur hebt die constant energie nodig hebben. Je bent als bedrijf zo minder afhankelijk van stroom van de netaansluiting. Ook goed om te weten is dat een energieopslagsysteem modulair is. Dit wil zeggen dat het volledig aan te passen is naar het vermogen aan stroom dat deze op hoort te slaan. Vanaf 60 kW is het uit te breiden naar meer. Zo is er voor iedere onderneming maatwerk mogelijk. Ben je benieuwd naar wat dit voor jouw bedrijf betekent? Bij zonnepanelen- en energieopslag-aanbieders kun je vaak een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Je hebt na een gesprek meteen inzicht in hoe jouw onderneming de energietransitie kan doorstaan.

Subsidies en fiscale voordelen voor energieopslag

De mogelijkheid om subsidies en fiscaal voordeel te krijgen is nog een reden om snel over te gaan op zonnepanelen met energieopslag. Zo kun je als ondernemer profiteren van de JOLA (Subsidie Jonge Landbouwers), EIA (Energie Investeringsaftrek) én de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Je kunt dus meerdere regelingen combineren met elkaar en soms wel tot bijna 70% van je investering toeschrijven aan de ondernemingswinst. Je betaalt dan minder VPB of IB, wat mooi meegenomen is. De energieopslag-specialist kan jou hier wederom helpen met advies over welke regelingen er voor jouw onderneming gelden. Maak hier dus ook zeker gebruik van!