Afbeelding
Foto: .

Ruim 5.000 euro voor Belevingstuin

Algemeen

HATTEM - De collecte voor Belevingstuin Petralien heeft een mooi bedrag opgeleverd van 5.105,77 euro. Dit is inclusief de toezegging van een ondernemer om voor 500 euro bloemen en planten te schenken. Initiatiefnemer Virginie Kroes is dankbaar: “Dit overtreft al onze verwachtingen. Met dit geld kunnen we hele mooie dingen doen.”

De Belevingstuin Petralien is een plek waar kinderen met een beperking in de toekomst kunnen spelen, ontdekken en ontspannen. Dat is nodig, want de gemiddelde speeltuin is vaak niet geschikt voor hen. Bijvoorbeeld omdat de speeltoestellen niet rolstoeltoegankelijk zijn, of omdat er veel geluid en prikkels zijn. Al deze kinderen kunnen straks in de Belevingstuin terecht. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de tuin. De dierenverblijven en snoezelruimte zijn klaar, aan de verdere inrichting van het terrein wordt nog gewerkt.

Stap vooruit

“Fijn dat we van de gemeente Hattem de kans kregen om te collecteren”, vertelt Virginie. “Binnen korte tijd meldden zich 34 vrijwilligers. Met hun hulp konden we in een groot deel van Hattem collecteren. Onze complimenten voor hen! Dank ook aan alle gulle gevers. De opbrengst overtreft al onze verwachtingen. We kunnen met dit geld echt flinke stappen zetten. Het moment dat we de Belevingstuin daadwerkelijk kunnen openen, komt steeds dichterbij.” Met het geld van de collecte wordt onder andere een geurtuin aangelegd en gestart met het rolstoelvriendelijk maken van het terrein.

Stichting Belevingstuin Petralien is er met deze opbrengst nog niet. Er zijn daarom plannen voor een benefietavond op 28 juni in de Gasthuiskerk, daarover later meer.

Collectebus gemist?

Heeft u de collectebus vorige week gemist en wilt u alsnog wat geven? Of bent u ondernemer en kunt u wat voor de Belevingstuin betekenen? Alle bijdragen en hulp zijn welkom. Kijk voor meer informatie op www.belevingstuinpetralien.nl.

Afbeelding