Afbeelding
Foto: Wim Schuring in de nieuwe speelgoedhoek

Metamorfose voor Bruna Hattem

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

HATTEM – Met het verdwijnen van het ING Servicepunt hebben Wim Schuring en zijn team de kans aangegrepen om Bruna Hattem een metamorfose te geven. 

Nieuw is de speelgoedhoek die in samenwerking met speelgoedspecialist Otto Simon is opgezet. Bruna Hattem is één van de tien pilotwinkels in ons land waar je nu terecht kunt voor een nóg uitgebreider assortiment.

De zaak staat er natuurlijk prachtig bij, maar Wim betreurt het vertrek van het ING Servicepunt. “Het is een landelijke tendens: meer Bruna filialen hebben hier mee te maken. Ik vind het echt heel jammer dat het punt weg is. Zeker onze oudere klanten vonden het fijn om hier terecht te kunnen. Je merkt dat veel mensen hulp kunnen gebruiken bij digitale zaken, er zijn in ons land drie miljoen digibeten. Ik heb van alles geprobeerd, maar ING verwijst de mensen naar Zwolle.”

Samenwerking

Wat te doen met de vrijgekomen ruimte? Bruna is daarvoor een samenwerking aangegaan met Otto Simon. “Er is een assortiment samengesteld voor Bruna met goedlopende artikelen. Dan kun je denken aan een gevarieerd aanbod van speelgoed, spellen en puzzels. Nieuw zijn de knuffels van het merk Kenji. Dit merk komt uit Engeland en daar heb je er hele winkels vol van. Het zijn echt mooie knuffels van mooi materiaal. Ze blijken al goed in de smaak te vallen bij onze klanten”, aldus Wim. “Ook goed om te weten: is het artikel dat u zoekt er niet? Dan kunnen wij vrijwel alles op korte termijn bestellen!” Bruna is dit gestart als pilot en Bruna Hattem is één van de tien zaken die hieraan deelneemt. Het assortiment wordt iedere zes weken ververst, dus kom zeker regelmatig even kijken.

Metamorfose

Met de komst van het nieuwe assortiment hebben Wim en zijn team de schouders eronder gezet en de zaak opnieuw ingericht. “Er is meer rust gecreëerd en meer overzicht. Het was een flinke klus, maar met goede hulp van dit fijne team is alles vlot verlopen.” Ze hebben al veel mooie reacties mogen ontvangen en dat doet de ondernemer goed. “Het is spannend; investeren in iets nieuws. Maar het hoort ook bij het ondernemen en geeft weer nieuwe power!” En er komt nog meer nieuws aan. Vanaf april gaat Bruna Hattem van start met ‘verjaardagkratjes’. “Een jarige kan van te voren een mandje vullen en bekenden, zoals vrienden en familie, kunnen daar dan iets uit halen. Zo geef je dus altijd iets dat de jarige ook echt leuk vindt. Mooie is ook dat je uit de hele zaak kunt verzamelen, van speelgoed tot boeken.”

Uitgebreid assortiment dichtbij

Bruna Hattem blijft hét adres voor een uitgebreid assortiment boeken, tijdschriften, wenskaarten, speelgoed en nog heel veel meer. “En wilt u een boek bestellen, dan is het de volgende dag al in huis, zonder extra kosten. Daarvoor hoeft de klant dus echt niet bij een grote online shop te kopen”, aldus Wim, die graag benadrukt hoe belangrijk fysieke winkels zijn voor een stad als Hattem. “Voor de leefbaarheid van de stad is het onmisbaar. Horeca, winkels, musea: we hebben elkaar nodig.”

Benieuwd naar de nieuwste aanwinsten van Bruna Hattem? Wees welkom aan de Kerstraat 35. De eerste 25 klanten die iets aanschaffen uit de nieuwe speelgoedhoek krijgen een Jump set met tijdschriften cadeau. Zie ook de advertentie elders in de krant met leuke aanbiedingen.