Afbeelding
Foto: Fotobijschrift: Visit Hattem evenementencoördinator Marije van Loenen

Evenementenseizoen van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Het evenementenseizoen in Hattem start op zaterdag 25 mei met het Kunstfestival. Evenementencoördinator Marije van Loenen van Visit Hattem licht alvast een tipje van de sluier op over welke evenementen dit jaar op de Visit Hattem agenda staan.

Evenementen

“Op zaterdag 25 mei staat Hattem in het teken van kunst. Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van livemuziek en ontmoet inspirerende kunstenaars. Zaterdag 22 juni zijn de winkels al vanaf 8.00 uur geopend en bruist het in het centrum van de activiteiten. Voor alle vroege vogels zijn er in de ochtend spectaculaire aanbiedingen, voor de minder vroege vogels is er in de middag ook nog van alles te doen tijdens de Langste Dag.

Een maand later kun je genieten van heerlijke gerechten en delicatessen, gezellige livemuziek en culinaire verrassingen tijdens een smaakroute op vrijdag 12 juli. Zaterdag 31 augustus is de gehele binnenstad van Hattem omgetoverd tot één grote Rommelmarkt. De herfstvakantie luiden we in met het Chocoladefestival. De goedheiligman zet voet aan wal op zaterdag 16 november en we sluiten het evenementenseizoen af met Winterfestijn op vrijdag 13 december.”

Stadsrechten

Dit jaar wordt gevierd dat Hattem precies 725 jaar geleden zijn stadsrechten kreeg. Hiermee werd Hattem als meest noordelijke stad van het kwartier Veluw, in het graafschap Gelre, een strategisch gelegen stad op een kruispunt van handelswegen en nabij de IJssel. Marije geeft aan dat dit heugelijke feit gevierd gaat worden op zaterdag 21 september. “We verklappen nog niet alles, maar het programma omvat onder andere een historisch straattheater, ambachtenmarkt, muziekoptredens, een Dialect Café en een fotograaf die bezoekers in historische kledij op de foto zet. Een ouderwetse afdruk kan mee naar huis worden genomen als herinnering.”

Gezelligheid

De evenementencoördinator nodigt iedereen uit om de agenda’s op deze data vrij te houden om de evenementen te bezoeken. “Laat je inspireren door kunstenaars en smikkel van heerlijke chocolade of kom lekker snuffelen naar koopjes. Ieder evenement heeft weer een ander thema. Er is altijd gezellige livemuziek en leuk entertainment. Laat je bij ieder evenement verrassen door de gezelligheid in de binnenstad.”