Afbeelding
Foto: Archieffoto

Parkstaete: “Wanneer gaat er gebouwd worden?”

Algemeen

HATTEM – Het college verwacht voor de raadsvergadering van 8 juli meer antwoorden te kunnen geven over de voortgang van het project Parkstaete.

In 2017 werd het bestemmingsplan voor Parkstaete vastgesteld. Toen met de verwachting dat er spoedig met de bouw van 23 appartementen en een restaurant zou worden begonnen. Inmiddels is het 2024 en zit er nog steeds geen schot in het project. Fractievoorzitter Teun Juk (CDA) heeft al diverse keren de vraag gesteld wanneer er eindelijk wordt gestart.

“In december 2022 hebben wij gevraagd wanneer het gebouw gesloopt kon worden. Toen bleek dat er eerst een vleermuizentoets moest plaatsvinden. Dat is inmiddels alweer bijna een jaar geleden gebeurd. De situatie van het voormalige café Mulder verslechtert. Wij vinden dat dit pand zo spoedig mogelijk gesloopt moet worden. De pannen vallen nu letterlijk van het dak.”

Juk pleit voor een spoedige sloop van het bouwvallige pand en start van de bouwplannen en stelt wederom schriftelijke vragen over de voortgang. Het college geeft in een tussentijdse reactie aan in gesprek te zijn met de betrokkenen om tot een oplossing te komen. Vanwege het vertrouwelijke karakter van deze gesprekken kunnen op dit moment geen antwoord gegeven worden op de gestelde vragen. Het college verwacht voor de raadsvergadering van juli meer openheid van zaken te kunnen geven.