Afbeelding
Foto: .

Op deze plekken in huis vind je bacteriën en ander ongedierte - en zo reinig je de boel

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een wekelijkse stofzuigbeurt van je woning is niet afdoende om alle bacteriën en ander ongedierte te verwijderen. 

Sterker nog: dit is schier onmogelijk. Toch kun je een hoop van dit soort elementen zoveel mogelijk buiten de deur houden. Hieronder een lijst van plekken die vaak worden overgeslagen, maar desalniettemin de nodige aandacht vragen voor meer hygiëne. 

Tapijten en kleden

Zowel jij als je huisgenoten en -dieren en de visite nemen allerlei vuil en onzichtbaar ongedierte mee naar binnen. Onvermijdelijk gaan ze in het tapijt en vloerkleden zitten, dus deze hebben om de zoveel tijd een grondige reiniging nodig. Dat doe je tevens om de welbekende huisgeur, die je zelf zelden tot nooit waarneemt, te neutraliseren. Zoek even op de termen Vloerkleed laten reinigen en lees alles over de hygiënische voordelen en een professionele aanpak hiervan. 

Sanitair: vergeet de wanden niet

De wc schoonmaken beperkt zich idealiter níet tot een lapje met sop eroverheen halen. Het zijn ook de tegels en de vloer waar zich allerlei viezigheid verzamelt. De voegen kun je reinigen met een borsteltje en wat azijn. De tegels neem je af met je favoriete schoonmaakmiddel, of een antischimmel-formule. Er wordt wel eens, grof maar herkenbaar uitgedrukt, naast de pot geplast, dus zijn het gek genoeg vaak vooral de wanden die je schoon moet houden. 

Welke ongewenste bewoners resideren er in beddengoed en matrassen?

Gerenommeerde schoonmaakspecialisten zoals Cinco Cleaning, die ook je tapijt reinigen, ontfermen zich over je matrassen. Het beddengoed, daar weet je zelf wel raad mee: hop, in de wasmachine. Laat het bij niet al te vochtig weer vooral buiten opdrogen, voor een heerlijk frisse geur!

Alles van zijn plek tijdens de grote schoonmaakbeurt van je keuken

In keukens zijn het niet zozeer de kruimels waar ongedierte op af komt, maar vaak meer de druppels olie en en sauzen die in het rondvliegen. Ook naast je fornuis en onder je koelkast. Wil je een super schone keuken, dan zit er niks anders op dan echt alles van zijn plek te halen. Roep desnoods de hulp van vrienden, familie of buren in voor het tilwerk. Is ook een stuk gezelliger. 

Gevel en dakgoot

Nog niet uitgesopt? Ook de gevel van je woning verzamelt het hele jaar door ongedierte. En in de dakgoot kunnen takken en bladeren indirect voor lekkage zorgen. Roep de hulp van professionele gevelreinigers in - het verschil alleen al is de moeite waard. Dit is tevens een prima tip voor als je je huis wilt verkopen.