Afbeelding
Foto: Angela van Erven

Chris Morssink en Gerard van der Worp Koninklijk onderscheiden

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Tijdens de traditionele lintjesregen zijn vanmorgen Chris Morssink en Gerard van der Worp Koninklijk onderscheiden. Beide Hattemers zijn vanwege de vele werkzaamheden die zij voor de samenleving hebben gedaan benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sanderse reikte de bij deze onderscheiding behorende versierselen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis. 

Christiaan Morssink (1946) heeft lange tijd veel verschillende vrijwilligersfuncties bekleed. Alles bij elkaar gaat dat inmiddels richting de 100 jaar aan vrijwilligerswerk. Zo was hij jarenlang als bestuurslid actief binnen de Kanarie- en Vogelvereniging Hattem. De heer Morssink (roepnaam Chris) was eveneens lange tijd penningmeester van sporthal De Daendelshal, tot de overgang naar het nieuwe MFC de Marke. Ook voetvalvereniging Hatto Heim, het Voerman Stadsmuseum, zwembad de Watermulder, de eerste kinderopvang van Hattem en Sociaal Cultureel Werk Hattem konden jarenlang op zijn vrijwillige inzet rekenen. Ook voor Ouderenbond ANBO en Heemkunde Hattem zette hij zich belangeloos in. Geloofsgemeenschap Vrijzinnigen Hattem spande de kroon: hiervoor was de heer Morssink 25 jaar lang actief. En nu nog steeds doet de heer Morssink vrijwilligerswerk: vanaf 2006 is hij vrijwilliger bij Biljartvereniging DOS Hattem. 

Gerard van der Worp (1943) heeft al met al inmiddels ruim 100 jaar vrijwilligerswerk op de teller staan. Hij is al 49 jaar vrijwilliger bij Stichting D`Olde Dreideuze. De heer Van der Worp heeft voor D’ Olde Dreideuze veel oud beeldmateriaal van Hattem opgespoord, verzameld, aangekocht, gemonteerd en gedigitaliseerd. Dit wordt vertoond bij onder andere MFC de Marke en bij zorg- en wooncentra. Hiernaast zet de heer Van der Worp zich al 41 jaar belangeloos in voor de Protestantse Gemeente Hattem en haar rechtsvoorganger. Sinds 2013 brengt hij bovendien bij woonzorgcentrum IJsselheem De Bongerd maaltijden rond. 

Tijdens Koningsdag worden de gedecoreerden tijdens de aubade gepresenteerd aan de Hattemers. Daarna volgt een informeel samenzijn in het Nederlands Bakkerijmuseum. De aubade start om 9.00 uur op het Marktplein.

Meer over de lintjesregen in de papieren editie van de Hattemer van volgende week.

Afbeelding
Chris Morssink
Gerard van der Worp