Matchwinnaar Damian Halfwerk in actie.
Matchwinnaar Damian Halfwerk in actie. Foto: Gradus Dijkman

sv Hatto-Heim wint derby tegen v.v. Heerde

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Op een zonnige en warme lentedag stond voor sv Hatto-Heim de derby tegen v.v. Heerde op het programma. Een ‘kanonskogel’ van Damian Halfwerk bezorgde de Hattemers ruim in blessuretijd de zege op v.v. Heerde.

De ploegen, die niet veel voor elkaar onderdeden, begonnen mat. Hatto-Heim was meer aan de bal, maar echt gevaarlijk kon de ploeg nog niet worden. Toch leken de geel/blauwen door een doelpunt van Jesse Winkelaar op voorsprong te komen. Helaas werd deze goal afgekeurd vanwege buitenspel.
Waar iedereen dacht dat bij het aanbreken van de rust de brilstand op het bord zou staan, kwam Hatto Heim toch nog verrassend uit de hoek. Eén minuut voor de thee werd een corner voor Hatto-Heim binnengewerkt door Jesse Winkelaar en zo werd het 1-0.

In de tweede helft ging Heerde op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 63e minuut. Dennis Calkhoven veroverde de bal en passeerde enkele verdedigers inclusief doelman Mensink en schoot beheerst de 1-1 binnen. Een kwartier voor het einde kreeg Hatto-Heim het deksel andermaal op de neus. Uit een corner kon Dennis Calkhoven, die geheel vrij stond, hard inkoppen. Dat betekende de 1-2. Jan-Peter Jonkman ging wisselen en bracht Ward Willemsen in het veld, die voor meer gevaar moest zorgen aan de rechterkant. In de 90e minuut kwam de gelijkmaker: vanuit een corner bracht Roan Admiraal de stand op 2-2. Dik in de blessuretijd schudde werkelijk het hele Achterveen op zijn grondvesten. Damian Halfwerk schoot van ruim 20 meter de bal in het doel. Scheidsrechter Delphin de Graaf uit Harderwijk floot in de 98e minuut voor het laatst en sv Hatto-Heim kon drie zeer belangrijke punten bijschrijven.
Gezien de uitslagen bij de andere wedstrijden deed Hatto-Heim deze middag uiteindelijk heel goede zaken in de 2e klasse H. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij ZZVV uit Zuidwolde.