Afbeelding
Foto: .

Raad verwerpt Bestemmingsplan Apeldoornsweg/Veenwal

Algemeen

HATTEM – De projectontwikkelaar die op de percelen Apeldoornseweg 25 en Apeldoornseweg 27 zes woningen wil bouwen, moet met een ander plan op de proppen komen. Met name de metershoge geluidsschermen die de initiatiefnemer wil plaatsen, waren de raadsleden een doorn in het oog.

Op het terrein op de hoek van de Apeldoornseweg met de Veenwal waren eerder een garagebedrijf en later een onderhoudsplaats voor heftrucks gevestigd. Op tafel liggen nu plannen om het voormalige en vervallen bedrijfspand met bedrijfswoning te slopen en daar drie twee-onder-één-kappers te bouwen.

Hiervoor moet eerst een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn drie zienswijzen bij de gemeente binnengekomen. Vorige week was de raad aan zet om een beslissing te nemen over het bestemmingsplan Apeldoornseweg/ Veenwal.

De raadsleden waren duidelijk: deze bouwplannen in de nabijheid van een ecologische verbindingszone vinden zij niet acceptabel. De ontwikkelaar is nu aan zet om met gewijzigde vervolgstappen te komen om woningbouw op deze locatie mogelijk te maken.