Afbeelding
Foto: .

Overwinning Gert Huizinga

Algemeen

HATTEM - Zaterdag stond voor de duivensporters de tweede vitessevlucht van dit seizoen vanaf het Belgische Bierges gepland. 

Vooraf werd er met spanning uitgezien naar het verloop deze vlucht. Nooit eerder werd er al zo vroeg in het seizoen zo massaal gelost als nu. Maar liefst zo’n 25.000 duiven telde het konvooi van de Gelders Overijsselse Unie in Bierges. De wind uit zuidoost en zuidelijke richtingen zorgde ervoor dat de duiven snel huiswaarts konden keren. 

Een aantal leden van de Reizende Postduif Hattem had het genoegen om vroege duiven te klokken en zich zo regionaal in de top van de uitslag te nestelen. Winnaar was Gert Huizinga, die op 13.05.47 uur zijn eerste duif klokte en verder zeven van zijn elf gezette duiven in de prijzen klokte. Zijn eerste duif maakte een snelheid van 1.605 mpm, wat regionaal een vijfde stek betekende.

Top tien Bierges: 1, 4. Gert Huizinga, 2. Combinatie DY, 3, 7. Wout van Gelder, 5, 9. Hessel de Kleine, 6. Gerrit van Eikenhorst, 8. Sandra Keizer, 10. Chris Groeneveld. Komende zaterdag staat een vitessevlucht vanaf Mettet op het programma, afstand 260 kilometer.