Afbeelding
Foto: Het Zwols Vocaal Ensemble

Cantique de Noël, Franse kerstmuziek door de eeuwen

Algemeen Ingezonden

Op 10 en 17 december 2022 voert het Zwols Vocaal Ensemble onder leiding van dirigent Martien Hovestad twee bijzondere kerstconcerten uit. Het programma staat in het teken van Franse kerstmuziek door de eeuwen: het oudste werk van Bouzignac dateert uit de 17e eeuw, daarna volgen diverse werken uit de 19e en 20e eeuw van onder meer Gevaert, Saint-Saëns, Berlioz en Poulenc.

Speciaal zijn de arrangementen van bekende Franse kerstliederen, door Yves Castagnet, één van de organisten van de Notre-Dame in Parijs. We kregen zijn toestemming om vier nooit eerder uitgegeven arrangementen uit te voeren tijdens deze kerstconcerten.Adriaan Koops begeleidt een aantal werken op koororgel of hoofdorgel, een ander deel wordt a cappella uitgevoerd. Adriaan speelt daarnaast enkele solostukken voor orgel. 

De concerten vinden plaats op 10 december (20.00 uur) in de Grote Kerk in Hattem en op 17 december (20.00 uur) in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle (ook bekend als de Peperbuskerk). Toegangskaarten van €16 zijn verkrijgbaar via de website van het Zwols Vocaal Ensemble. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang.