netwerkbijeenkomst Starterscollectief Veluwe bij Dutch Golf Hattem
netwerkbijeenkomst Starterscollectief Veluwe bij Dutch Golf Hattem Foto: Erwin Winkelman Fotografie

Netwerkavond Starterscollectief Veluwe

· leestijd 1 minuut Zakelijk Ingezonden

HATTEM - Dinsdagavond 9 april jl. werd alweer de derde netwerkbijeenkomst van het Starterscollectief Veluwe van dit jaar georganiseerd. Deze keer op een wel heel passende locatie bij het centrale thema van de avond: pitchen. Dat deden de aanwezige starters, onder wie opnieuw enkele nieuwe gezichten, namelijk volop in Brasserie De Konijnenberg op het terrein van Dutch Golf in Hattem.

Het team van het Starterscollectief Veluwe mocht ook wethouder Margriet Brouwer en juniorbeleidsadviseur Paulien Italiaander van de gemeente Hattem welkom heten. Margriet bedankte het bestuur van het Starterscollectief voor de samenwerking met de gemeente Hattem en wenste de aanwezige ondernemers een “vliegende start” van hun bedrijven.

Verder was Ton Heddema, voorzitter van de Ir. R.R. van der Zeestichting, aanwezig om iets te vertellen over de doelstellingen van zijn stichting. Inmiddels is die alweer een aantal jaren Vriend Van Starterscollectief Veluwe. Specifiek voor startende ondernemers in de gemeenten binnen het werkgebied van de stichting - Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek - heeft de Van der Zeestichting onlangs een fonds geopend ter ondersteuning bij de initiële kosten van het opzetten van een bedrijf. Een prachtig nieuw initiatief voor de doelgroep van het Starterscollectief.

Daarna werd het hoog tijd voor de aanwezigen om actief aan de slag te gaan. Net zoals bij het pitchen van de bal op de golfbaan, is het doel van een goede pitch van een ondernemer het succes van je bedrijf een hoge vlucht te geven. Businesscoaches Edith Stegeman en Wendy de Haan fristen vooraf nog even de kennis op over hoe je een goede pitch maakt. Vervolgens bogen de aanwezige starters zich in kleine groepjes over elkaars pitches.

Onderlinge samenwerking kan veel inspiratie opleveren. Dat bleek wel uit de levendige discussies die in de werkgroepjes ontstonden. Collega-ondernemers werden op weg geholpen en teksten werden aangescherpt. Dat alles onder de bezielende leiding van Edith en Wendy, die als businesscoaches al heel wat ondernemers hebben geholpen met het opstellen van hun pitch.

Bestuurs- en teamleden van het Starterscollectief Veluwe kijken heel tevreden terug op een fijne en enthousiaste netwerkbijeenkomst, gastvrij verzorgd door Dutch Golf Hattem. Dank aan de medewerkers van Brasserie De Konijnenberg voor de inzet op hun mooie locatie! 

De volgende netwerkbijeenkomst van het Starterscollectief zal plaatsvinden op donderdag 23 mei a.s. in het Huis van Ermelo. Een gastspreker zal dan een boeiende presentatie verzorgen.