Afbeelding
Foto: Angela van Erven

Jaap en Ria Mensink vieren 60-jarig huwelijksjubileum

Algemeen

HATTEM – Vandaag is het feest aan de Hessenweg. Jaap en Ria Mensink vieren dat zij 60 jaar geleden in de echt werden verbonden op het stadhuis in Hattem.

Het gezellig druk vanmiddag in de huiskamer van het diamanten huwelijkspaar. De (schoon) kinderen en kleinkinderen zijn op bezoek op samen deze bijzondere mijlpaal te vieren. Ook burgemeester Marleen Sanderse was van de partij om het echtpaar persoonlijk te feliciteren.

Met een kwinkslag in zijn stem vertelt Jaap hoe hij zijn Ria ruim zestig jaar geleden ontmoette. Ria werkte in de huishouding bij de familie Mensink in de Azaleastraat. Jaap was aan de overkant samen met zijn baas de heer Bouwmeester als bouwvakker aan de slag.

“Toen Ria met één been in de vensterbank de ramen aan lappen was, zei de oude Bouwmeester: “Is dat niks voor jou?”, vertelt Jaap over de eerste ontmoeting.

De vonk sloeg pas echt over toen beiden elkaar weer zagen tijdens de ‘jongens en meisjes markt’ bij de Leemkule, vult Ria aan. “Vroeger zagen de jongeren elkaar bij de Leemkule, terwijl er rondjes om de kuil werden gelopen”, zo leggen Jaap en Ria uit. Jaap knoopte een gesprekje aan met Ria en niet lang daarna was de verkering een feit.

Na 2,5 jaar werd er getrouwd op het stadhuis in Hattem. 

Meer over dit sympathieke diamanten bruidspaar in de Hattemer van volgende week*.

(* de krant van deze week was ten tijde van het bezoek dinsdagmiddag al naar de drukker)