Afbeelding

Sv Hatto-Heim onverdiend onderuit

Sport

HATTEM - Afgelopen zaterdag moest Hatto-Heim afreizen naar Zuidwolde om het op te nemen tegen naaste concurrent ZZVV. Helaas bleven de drie punten in Zuidwolde.

Aanvankelijk nam ZZVV het initiatief en zette Hatto-Heim onder druk. In de loop van de eerste helft nam sv Hatto-Heim het initiatief, maar moest wel oppassen voor de snelle uitvallen van de tegenstander. In de 36e minuut kwam ZZVV voorsprong na balverlies op het middenveld. Bij de start van de tweede helft nam Hatto-Heim het initiatief. Na verschillende kansen voor Hatto-Heim was het in de 63e minuut raak. Na een mooie aanval op links kon Elnathan van Dijk, na een voorzet van Bram Neuteboom, de 1-1 op het scorebord zetten. Na dit doelpunt ging Hatto-Heim door, en kreeg ook verschillende kansen, maar keeper Sjors van der Weide hield ZZVV in het zadel. In de 95e minuut ging Hatto-Heim nog steeds voor de overwinning, maar was het ZZVV dat het winnende doelpunt maakte; 2-1. De teleurstelling was zeer groot binnen Hatto-Heim. “Ik denk echt dat we hier onterecht en zeker ook onnodig hebben verloren”, aldus de teleurgestelde coach Jonkman. Gelukkig heeft Hatto-Heim twee weken rust. Op 4 mei speelt het team thuis tegen Epe. Rechtstreeks handhaven in de tweede klas (8e plek) is nog steeds haalbaar.