archieffoto
archieffoto Foto: Gradus Dijkman

Internationaal jeugdvoetbal

Algemeen

HATTEM/WAPENVELD - Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei, de dagen na Hemelvaart, komen er zo’n 90 voetbalteams uit Nederland, Duitsland, België, Ierland, Denemarken en Frankrijk naar de Noord-Veluwe om te strijden om de Veluwe Trophy. Dit toernooi wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd.

Ook dit jaar wordt er internationaal jeugdvoetbal gespeeld op twee locaties op de Noord-Veluwe. De sportparken het Achterveen in Hattem en Monnikenbos in Wapenveld mogen wederom gastheer zijn voor dit Europese voetbalgezelschap. Dit toernooi is mogelijk door een unieke samenwerking tussen de voetbalverenigingen WZC, sv Hatto-Heim en vv Hattem. Er nemen zowel jongensteams als meisjesteams deel in de leeftijdscategorieën van O11 tot en met O17.

Voetballiefhebbers uit de regio worden van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen en te genieten van de vele wedstrijden en de hapjes die verkrijgbaar zijn bij de diverse ‘food stands’. De drie verenigingen hebben veel energie gestoken in de organisatie van dit prachtige tweedaagse toernooi. De toernooiorganisatie wil de talloze vrijwilligers, die zich inzetten om dit sportieve evenement tot een succes te maken, nu alvast complimenteren. “Zonder hun enthousiasme en betrokkenheid zijn dit soort prachtige evenementen voor onze jeugd niet mogelijk.”