In de raadscommissie Ruimte & Duurzaamheid is maandag gesproken over het programma Duurzaamheid.
In de raadscommissie Ruimte & Duurzaamheid is maandag gesproken over het programma Duurzaamheid. Foto: Angela van Erven

Informatieavond Duurzaamheid commissie Ruimte & Duurzaamheid

Algemeen

HATTEM – In de raadscommissie Ruimte & Duurzaamheid is maandagavond gesproken over het programma Duurzaamheid van de gemeente Hattem.

Doel van de bijeenkomst was om informatie te verschaffen over de projecten en onderwerpen waaraan het college werkt op het gebied van duurzaamheid. Het team duurzaamheid van de gemeente Hattem testte eerst de kennis van de commissieleden met een duurzaamheidsquiz. Daaruit bleek dat er 5400 bomen zijn in Hattem en er vorig jaar 4912 tegels in Hattem zijn gewipt waardoor Hattem de regionale strijd won. PvdA/GL raadslid Tony Keizer bleek het meeste te weten op het gebied van duurzaamheid en ging naar huis met de prijs: een biologische appelboom.

Daarna nam het team duurzaamheid de commissieleden mee in de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. In vogelvlucht kwamen de projecten waaraan gewerkt wordt op tafel, zoals het Hattems Isolatieplan, de regionale energiestrategie (RES) en de stappen die worden gezet op het gebied van circulariteit, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Daarnaast werd een beeld geschetst van de kansen die voor Hattem worden gezien en de uitdagingen die daarbij spelen. Richting de zomer wordt de gedeelde informatie verder uitgewerkt in een ‘Programma duurzaamheid’, dat dan aan de raad ter besluitvorming wordt voorgelegd. 

Tot slot werd de commissie meegenomen in het jaarplan van de Green Deal. Aangegeven werd welke stappen dit jaar en komend jaar gezet gaan worden. Op 5 juni is er voor raadsleden een Green Deal event waar 8 initiatieven verder worden toegelicht.

Afbeelding