Afbeelding
Foto: CDA Hattem

CDA Hattem op landelijk CDA-congres

Algemeen

HATTEM - In een instabiele wereld is Europa belangrijker dan ooit. Dat was de kernboodschap op het landelijk congres van het CDA in Nijkerk, dat in het teken stond van de Europese verkiezingen. CDA Hattem was op het congres goed vertegenwoordigd met een enthousiaste club van negen leden en deed volop mee aan de gesprekken over de partijkoers.

De Europese samenwerking is de basis voor onze economie, welvaart en veiligheid. Partijleider Henri Bontenbal en Tom Berendsen (CDA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen) stonden daar in hun toespraken aan de leden uitgebreid bij stil: “De afgelopen jaren hebben we als Europa onze energie uit Rusland en onze spullen uit China gehaald, terwijl we uitgingen van de bescherming van onze veiligheid door Amerika. In deze onzekere tijd moeten we als Europa meer op eigen benen gaan staan. Dat is de inzet van het CDA bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni.”

Voorzitter van het CDA Hattem, Henberto Remmerts, vertelt: “Tijdens het congres was er ook ruimte voor veel ontmoeting met CDA’ers uit het hele land. CDA Hattem deed actief mee in een deelsessie over de toekomst van het CDA. De rode draad daarin: midden in de samenleving staan, in gesprek blijven met inwoners, verenigingen en ondernemers om hen goed te kunnen vertegenwoordigen. Ook was er tijdens het congres veel aandacht voor diversiteit bij het CDA en werd de oproep gedaan om meer vrouwen actief te betrekken en positie te geven binnen de partij. Mooi om zo open met elkaar te spreken over de koers van onze partij!”