Afbeelding

Derde nederlaag op rij v.v. Hattem

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM – v.v. Hattem heeft zaterdag zichzelf verder in de problemen gebracht door een 3e nederlaag op rij. Dit keer was Dieze West te sterk voor de geel-blauwen.

v.v. Hattem liet Dieze West in het spel komen doordat de ruimtes tussen de linies te groot waren. Dieze West maakte daar optimaal gebruik van. Door vloeiende combinaties stond het na een half uur al 0-3. In de 2e helft kwam Hattem beter uit de kleedkamer. Uiteindelijk werd het 2-4.

Net als de twee voorgaande wedstrijden kwam Hattem al snel op een 1-0 achterstand. Door een vloeiend één-tweetje dwars door het hart van de Hattemer verdediging, maakte Wahid Shimeri in de 11e minuut de 0-1. Even later, in de 15e minuut was het weer raak. Via een aanval over de linkerkant, werd Sietse Witteveen door een mooie kapbeweging uitgespeeld. Er volgde een op maat gesneden voorzet waardoor Junny Samboe vrij kon inkoppen en Alec van Dijk kansloos liet.

In de 24e minuut was Dieze West gevaarlijk via een aanval over de rechter flank. Via een korte combinatie binnen de 16 meter, kon Dieze West vrij inschieten, maar was het Jort Steenman die het schot nog net kon blokken. Vijf minuten later was het wel weer raak. Wederom een aanval over de rechter flank. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggetrokken en kon de vrij staande Mohammed El Bouhni van dichtbij vrij inschieten, 0-3.

In het resterende deel van de 1e helft zijn er voor beide teams kleine kansen, waarbij de schoten net over het doel gaan. De grootste kans, vlak voor rust, was wel voor Hattem. Via een voorzet vanaf de linker kant valt de bal in de 16 meter en de keeper van Dieze West laat de bal los. Via een hakbal probeert Kevin Veger de bal in het doel te krijgen, maar de keeper was er op tijd weer bij.

Hattem is na rust feller en probeert met opportunistischer spel de achterstand te verkleinen. Felix Besseler kopt in de 48e minuut via een hoekschop net naast. Twee minuten later is de kans voor Hattem nog veel groter. Felix Noordberger en Kevin Veger gaan samen op het doel van Dieze West af. In plaats van zelf op doel te schieten, legt Felix de bal af op Kevin, maar een verdediger van Dieze West onderschept de bal. In de 55e minuut is Felix Noordberger wel succesvol. Hij gaat alleen op het doel af en schiet. De bal wordt nog wel licht geraakt door een verdediger van Dieze West, maar rolt langzaam het doel in, 1-3. Drie minuten later wordt Sietse Witteveen, die goed doorstoomt over de rechter kant, binnen de 16 meter onderuit gehaald. Strafschop voor Hattem. De strafschop die volgt wordt door Felix Noordberger via de buitenkant paal, naast geschoten.

In de 65e minuut lijkt het over en uit voor Hattem. Via een snelle aanval over de linker kant, waarbij Hattem veel te veel ruimte weggeeft, maakt Ginaro van Deventer de 1-4 voor Dieze West.

In de laatste 20 minuten, ligt het veld helemaal open. Beide teams krijgen nog goede kansen. Alec van Dijk ziet een aanvaller van Dieze West op zich afkomen maar wint het 1-op-1 duel. In de 88e minuut is het Hattem die een doelpunt maakt. Via een afgemeten van pass van Felix Noordberger op Kevin Veger, laat Kevin via een droge knal de keeper van Dieze West kansloos, 2-4. In de 90e minuut krijgt Felix Noordberger nog de kans op de 3-4, maar hij faalt in het 1-op-1 duel met de keeper. De eindstand blijft 2-4.

Door deze 3e nederlaag op rij kruipt de concurrentie steeds dichterbij en is het oppassen geblazen voor Hattem. Winst in de komende wedstrijden is cruciaal voor Hattem, om afstand te kunnen nemen van de onderste regionen. Dit vraagt wel een andere instelling en inzet van de geel-blauwen. Volgende week volgt de wedstrijd van het reeds gedegradeerd EFC ’58 uit Ermelo. Van onderschatting kan en mag absoluut geen sprake van zijn.