Donderdag vond in De Dijkpoort een afscheidsbijeenkomst plaats.
Donderdag vond in De Dijkpoort een afscheidsbijeenkomst plaats. Foto: Angela van Erven

Edith neemt afscheid als cultuurcoach

Algemeen

HATTEM – Edith de Jong is de nieuwe directeur/conservator van museum Nijkerk. Afgelopen week heeft zij afscheid genomen als cultuurcoach bij het Cultuurplein in Heerde. Edith combineert haar nieuwe baan met haar taak als beheerder van De Dijkpoort.

De afgelopen tien jaar heeft Edith als cultuurcoach basisscholen in Hattem - en tijdelijk in andere gemeenten - geadviseerd bij cultuureducatie in het curriculum. Daarnaast was ze erfgoed coördinator voor de gemeenten Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek. Met als doel het ontwikkelen van erfgoedleerlijnen voor elke gemeente.

Nu de erfgoedleerlijnen staan als een huis is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze werd gevonden als directeur in Museum Nijkerk.

Hoewel haar werk bij het Cultuurplein stopt, blijft Edith als beheerder van de Dijkpoort de Poortlessen, de Hanzelessen en de lessen voor de kleuters uit Hattem continueren. Ook de Erfgoedleerlijn voor de Hattemse kinderen blijft in stand. De missie om van de Dijkpoort een levend en dynamisch erfgoed te maken middels kunst en ambacht blijft dus onverminderd van kracht.

Donderdag vond in De Dijkpoort een afscheidsbijeenkomst plaats waarin de basisscholen, gemeente en partijen die samenwerken binnen de Hattemse erfgoedleerlijn met lovende woorden Edith bedankten voor de fijne samenwerking.

Meer over het afscheid van Edith in de papieren versie van de Hattemer van volgende week.