Rick Dalhuisen stift v.v.Hattem op 4 -0
Rick Dalhuisen stift v.v.Hattem op 4 -0 Foto: Marcel Senz

Eindelijk overwinning v.v. Hattem

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM - Het is v.v. Hattem eindelijk weer gelukt na 3 nederlagen op rij een overwinning te behalen. In Hattem werd het 4-1 tegen het reeds gedegradeerde EFC ’58 uit Ermelo. De eerste helft ging het nog gelijk op. In de rust stand de stond op 1-0. In de 2e helft werd de stand al snel op 2-0 gezet en leek de weedstrijd gespeeld. Hattem liep uit tot 4-0 en EFC ’58 was niet bij machte om voldoende tegenstand te bieden. Uiteindelijk werd het nog 4-1.

Vanaf het begin bij de les

Hattem startte goed en vanaf het begin was er focus. In de 5e minuut kwam vanuit een hoekschop al het eerste gevaar. De bal viel onverwachts voor de voeten van Bram van Regteren, maar hij kreeg zijn voet niet achter de bal. In de 9e minuut kreeg EFC ’58 een grote kans. Een voorzet van links wordt door de Jort Blankvoort gemist en valt voor de voeten van Daniel Liibaan van EFC ’58. Van dichtbij mist zijn schot richting en kracht.

Daarna volgen meerdere mogelijkheden voor Hattem, maar die resulteren niet in een doelpunt. In de 38e minuut is het wel raak voor Hattem. Bram de Boer stoomt vanaf links goed op en weet via een voorzet Giovan Drayer te bereiken die via een voet van een verdediger de 1-0 voor Hattem scoort.

Vlak voor rust krijgt EFC ’58 een hele grote kans op de gelijkmaker. Na slordig balverlies van Hattem op het middenveld en onoplettendheid in de verdediging van Hattem komt Nathan Brandwacht 1-op-1 te staan met Alec van Dijk, maar de aanvaller van EFC ’58 mikt de bal naast het doel.

Hattem neemt snel afstand

Hattem komt na de rust goed uit de startblokken. Al in de 3e minuut na rust is het Jari Dunnink die de bal op het middenveld onderschept en Felix Besseler in balbezit brengt. Felix zet via een afgemeten pass Kevin Veger alleen voor de doelman van EFC ’58. Kevin blijft koel, omspeelt de doelman en scoort de 2-0. In minuut 53 is het al weer raak. Het begint bij een doeltrap van doelman Alec van Dijk, die linksachter Rick Dalhuisen inspeelt. Via goed combinatiespel van Hattem op het middenveld, belandt de bal aan de rechterkant bij de goed opgekomen Bram de Boer. Bram zet via een afgemeten voorzet Kevin Veger alleen voor de doelman. Kevin kan van dichtbij de 3-0 voor Hattem binnen schieten. In minuut 61 is Kevin Veger dichtbij een zuivere hattrick, maar zijn hakbal gaat net naast het doel van EFC ’58.

Het lijkt erop de EFC ’58 zich heeft neergelegd bij de nederlaag en kan er weinig tegenover stellen. Want in de 79e minuut is het weer raak. Het is Rick Dalhuisen die via goed doorzetten met Giovan Drayer een combinatie opzet. Rick wordt door Giovan alleen voor de doelman gezet en via een fraaie stiftbal weet Rick op prachtige wijze de 4-0 voor Hattem te scoren.

Vijf minuten voor tijd is het EFC ’58 die de eindstand op 4-1 brengt. De ingevallen Jesse Versteeg legt de bal achter de verdediging van Hattem. Julian Mulder legt de bal terug op Jesse Hoekstra die doelman Alec van kansloos laat.

Weer wat lucht

Door deze overwinning op EFC ’58 heeft Hattem weer wat lucht gekregen en afstand gehouden van de gevarenzone. Het is aan de selectie van Hattem om die afstand te houden of eventueel te vergroten. Volgende week speelt v.v. Hattem tegen VIOS uit Vaasen die 1 punt onder Hattem staat.