Thoby en Gerda Liefers
Thoby en Gerda Liefers Foto: Angela van Erven

Koninklijke onderscheiding Thoby Liefers

Algemeen

HATTEM – Thoby Liefers is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens het jubileumconcert ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Christelijke Muziekvereniging Hattem werden de onderscheiding en bijbehorende versierselen zaterdagavond uitgereikt door burgemeester Marleen Sanderse. 

Thoby Liefers is voorgedragen vanwege zijn vele vrijwillige werkzaamheden voor de samenleving in Hattem. Binnen de Protestantse Wijkgemeente de Rank en haar rechtsvoorganger, maar in het bijzonder voor Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH). 

Al 59 jaar lang levert deze muzikale Hattemer een belangrijke bijdrage aan het plezier dat mensen uit Hattem beleven aan het maken van en luisteren naar muziek van CMH. Vanaf 1981 vervult hij diverse functies binnen het bestuur van de vereniging. Zo is hij vanaf 2013 tot heden voorzitter van de concert- en muziekcommissie, is hij algemeen bestuurslid en verzorgt hij alle zaken rondom de concerten en optredens. 

Daarnaast maakte Thoby Liefers vele jaren deel uit van de kerkenraad van de Protestante Wijkgemeente de Rank. In de periode 2004 tot en met 2016 was hij ouderling. Daarnaast verzorgde hij van 2006 tot en met 2014 huiscatechese bij jongeren thuis. En nog steeds is hij actief voor de Protestante Wijkgemeente de Rank. Onder andere als medeorganisator van de Top-2000 diensten die jaarlijks aan het einde van het kalenderjaar georganiseerd worden.

De burgemeester benadrukt in haar speech dat Thoby Liefers zijn vrijwillige taken met een zekere bescheidenheid en onopvallendheid verricht. “Het is een stille werker die heel veel doet, zonder op de voorgrond te treden. De Koninklijke onderscheiding komt hem dan ook meer dan toe”. 

Afbeelding