Afbeelding
Foto: drs. Edward van der Tuuk

Filosofische Kring Hattem start seizoen

Algemeen

HATTEM- Een nieuw seizoen van de Filosofische Kring Hattem breekt aan, waarin ze hopen het programma zonder onderbreking te kunnen voltooien. De start is dinsdag 20 september om 10.45 uur. Inleider is dan drs. Edward van der Tuuk.

Thema van deze bijeenkomst is: De wereld op zijn kop; Waarheid, vertrouwen en gezag in het post-truth-tijdperk. “Wat leren filosofen, wat leert de filosofie ons over de rol/de macht van de media ten aanzien van vertrouwen, waarheid, feiten, filters en frames?”, is de toelichting bij het onderwerp.

De cursus wordt gegeven in de vorm van een hoorcollege met de mogelijkheid van vragen stellen en (zeer) beperkte discussie. De cursus kost 55 euro. In de korte pauze is er koffie of thee. Locatie: (grote zaal) Multi Functioneel Centrum De Marke, Daendelsweg 2, 8051 DX Hattem.

Drs. Edward van der Tuuk is filosoof en docent. Van der Tuuk studeerde sociale filosofie, wetenschap & samenleving, en ethiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van der Tuuk woont in Groningen. In verband met zijn reistijd begint de bijeenkomst om 10.45 uur en eindigt om 12.45 uur.

De bijeenkomsten in 2022 zijn op dinsdagochtenden: 20 september, 1 november en 6 december. In 2023 op: 10 januari, 7 februari en 7 maart. Ze handhaven de anderhalve meter afstand tussen de deelnemers.

Uit het vorige seizoen heeft vrijwel iedereen zich weer aangemeld voor dit cursus seizoen. Er is nog plaats voor een paar deelnemers. Opgave bij: Jeanne Ilsink, tel. 038-4442895, of per e-mail: jeanneilsink@gmail.com.

Informatie over de inleider, Edward van der Tuuk, kunt u vinden op: https://filosofieopmaat.wordpress.com/over/.