Groot feest bij s.v. Hatto-Heim na de wedstrijd.
Groot feest bij s.v. Hatto-Heim na de wedstrijd. Foto: Gradus Dijkman

s.v. Hatto-Heim blijft Tweedeklasser volgend seizoen

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - In een krankzinnige slotfase tegen Unicum heeft s.v. Hatto-Heim zich zaterdag verzekerd van een nieuw seizoen in de tweede klasse. Bij het ingaan van de blessuretijd keken de manschappen van Marcel van Walderveen nog tegen een 1-2 achterstand aan en leken zij af te stevenen op nacompetitievoetbal tegen degradatie. 

Twee treffers in blessuretijd van Michel Koridon veranderde de situatie in het voordeel van de geel-blauwen. Door deze 3-2 overwinning en de uitslagen op de andere velden is Hatto-Heim ook volgend jaar verzekerd van een plaats in de tweede klasse. 

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Hatto-Heim dat het maar één opdracht had: winnen van de Lelystadse opponent. Het vlaggenschip van de Hatto-Heim begon dan ook vol strijd aan de wedstrijd, zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De eerste keer dat Unicum voor het doel van Jorick Mensink verscheen was het direct raak. Jelle Wim Bos kopte raak na een snelle aanval. Kort hierop hield Jorick zijn ploeg op de been door één op één met Kenny Teijsse als winnaar uit de bus te komen. Hierna schakelde Hatto-Heim nog een tandje bij en was het via Jesse Winkelaar en Ward Willemsen meerdere keren dichtbij de gelijkmaker. 

Na rust was het wel snel raak. Gerben van de Worp bracht na een fantastische actie Jesse Winkelaar in stelling, die de gelijkmaker binnenschoot. Hatto-Heim ging op jacht naar de voorsprong, maar kreeg na een uur spelen een zware domper te verwerken. De gasten kregen een strafschop, die door Jason Lenz werd verzilverd. Ondanks verwoede pogingen leek de ploeg uit Hattem zich op te moeten maken voor het spelen van de nacompetitie. De krankzinnige slotfase draaide de rollen om.

Luttele seconden in de extra tijd drong Winkelaar door in het strafschopgebied. De rappe aanvaller werd neergelegd en scheidsrechter Baylis, die een prima wedstrijd floot, wees naar de stip. Michel Koridon schoot de gelijkmaker binnen en Hatto-Heim stond razendsnel klaar voor een ultiem slotoffensief. In de vijfde minuut kwam de beloning hiervoor. Uit een hoekschop kopte Koridon fraai raak, waarna een waar volksfeest losbarstte op Sportpark Het Achterveen.