Afbeelding
Foto: v.v. Hattem

Opnieuw gelijkspel voor v.v. Hattem

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Hattem heeft de laatste weken moeite om een wedstrijd in het slot te gooien en om de volle winst te behalen. Voor de zoveelste keer, gerekend vanaf het laatste weekend van maart, eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Niet dat het in de wedstrijd tegen Zwolsche Boys nu veel beter was dan de tegenstander, maar er waren wel degelijk kansen om tegen de ploeg uit Zwolle de volle winst te behalen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de geel-blauwen. Een pass van Jeffrey van Ommen op Bram de Boer bracht hem vrij op rechts. Zijn strakke voorzet was eigenlijk dé kans voor een spits om doeltreffend af te ronden ware het niet dat de voorwaartsen net te laat waren. Zwolsche Boys loerde op een countermogelijkheid. Hattem daarentegen wilde zeker wel het goede spel van vorige week doortrekken, maar dat zat er in de eerste helft niet in. Dat resulteerde dan ook in een treffer van de bezoekers. Een voorzet viel over de verdediging van Hattem en Stefan Lukic liet Hattem-doelman de Weerdt kansloos. Kort voor rust een goede voorzet van Rick Dalhuisen waarna Wesley van Winsum net voor zijn tegenstander de bal kon inschieten. Zijn inzet leek via de onderkant van de lat over de doellijn te stuiteren, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten en liet doorspelen. De rebound van Silvan Kersbergen werd aansluitend door de doelman gekeerd.

Gelijk na de hervatting zette Hattem druk op het doel van Zwolsche Boys. Wesley van Winsum vond echter in korte tijd twee keer de doelman op zijn weg. Nadat ook Uzair Goelab een goede actie gekeerd zag door de Boys-doelman, leek een verdediger van Zwolsche Boys hands te maken binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechter wilde tot verbazing van de spelers echter niets weten van een strafschop. Uiteindelijk kwam Hattem toch op 1-1. Vanuit een hoekschop belandde de bal bij de tweede paal waar Jeffrey van Ommen met een goede timing doelman Jager kansloos liet. Helaas voor Hattem lukte het niet om de 2-1.

“Zoals gezegd het zoveelste gelijkspel in de afgelopen periode waardoor er toch een soort van teleurstelling na deze wedstrijd blijft hangen. Ook het spel zal de komende weken nog verbeterd moeten worden om goed voor de dag te komen in de nacompetitie.” Komende zaterdag speelt Hattem haar laatste uitwedstrijd van het seizoen en wel tegen Olympia ’28 uit Hasselt. “Door de uitslagen van afgelopen zaterdag zit dat team ineens in de gevarenzone dus zal het hen er alles aan gelegen zijn om de broodnodige punten in eigen huis te houden.”