Afbeelding
Foto: Gradus Dijkman via www.hattemtrophy.nl

Internationaal jeugdvoetbaltoernooi

Sport

HATTEM/WAPENVELD- Twee opeenvolgende jaren was vanwege COVID het niet mogelijk de ‘Hattem Trophy’ te organiseren. Dit jaar, op vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei (de dagen na Hemelvaart), komen er bijna 90 voetbalteams uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken naar de Noord-Veluwe om te strijden om de Hattem Trophy. Een voetbalevenement dat alweer voor de vierde keer wordt georganiseerd.

Naast dat er gevoetbald op het Sportpark ‘Het Achterveen’ in Hattem zullen in het kader van dit internationale toernooi ook wedstrijden worden gespeeld op sportpark ‘Monnikenbos’ in Wapenveld waar WZC de gastheer is. Dit is mogelijk door een unieke samenwerking tussen de voetbalverenigingen WZC, sv Hatto Heim en vv Hattem. Het organisatiecomité bestaat dan ook uit vertegenwoordigers van de drie verengingen (Hans Doornink, Wim Hoogers en Anne Besseler).

Aan het toernooi nemen zowel jongensteams als meisjesteams deel in de leeftijdscategorieën van O11 tot en met O17. “Wij nodigen voetballiefhebbers uit de regio van harte uit een kijkje te komen nemen op de sportparken en te genieten van de vele wedstrijden en de lekkere hapjes die verkrijgbaar zijn bij de diverse ‘food stands’.”

“Wij bedanken nu alvast onze sponsoren, de beide gemeentes en niet te vergeten onze vrijwilligers voor het mogelijk maken van dit toernooi”, aldus Hans Doornink van het organisatiecomité, “want zonder enthousiaste vrijwilligers zijn dit soort prachtige evenementen voor onze jeugd niet mogelijk.”