Afbeelding
.

Tim Marsman wint KNWU-trainingstijdrit

Sport

HATTEM- In aanloop naar het wedstrijdseizoen was er op het parcours van Amsterdam-Sloten een testtijdrit, met Tim Marsman uit Hattem als winnaar. 

Om het rijden van wedstrijden weer wat aan te jagen, was op initiatief van de KNWU een trainingstijdrit voor renners jonger dan 27 jaar georganiseerd. Op het 2,5 kilometer lange wielerparcours van Amsterdam-Sloten werd een rit-tegen-de-klok over acht ronden, goed voor 20 kilometer, gereden. Bij de Beloften was Tim Marsman de snelste. De onstuimige omstandigheden stoorden de 20-jarige niet, want hij raffelde de twintig kilometer in 0:24:29,507 af, goed voor een gemiddelde van 48,98 km/u. 

De winnaar was wel tevreden over zijn eerste tijdrittest. “Dit was een goede eerste test voor het NK tijdrijden, ik denk dat ik redelijk op schema lig. Ondanks het slechte weer heb ik voor mijn gevoel een goede tijdrit gereden en ben tevreden met de progressie die ik samen met de begeleiding (trainer Jens Voet en aerodynamicaspecialist Bryan Bouwmans, red.) maak!”

Tim Marsman maakt deel uit van het Metec-Solarwatt Continental Cyclingteam van ploegleider Adri van Houwelingen.