Afbeelding
Gradus Dijkman

'Hatto-Heim trein dendert door'

· leestijd 1 minuut Sport

Vandaag op een ijskoud sportpark 'op de heide' de wedstrijd vv Elspeet - sv Hatto-Heim.
sv Hatto-Heim kwam goed uit de startblokken,binnen de twee minuten een vrije trap van Laurens Admiraal die werd nog door de keeper van de Steeg weg gebokst voor de voeten van Winand Meilink,hij bedacht zich niks en zijn schot belande in het doel 0-1.
De ploegen waren in het verdere verloop aan elkaar gewaagd,van beide kanten veel balverlies en er waren kleine plaag stootjes richting de keepers.
Elspeet werd via Dijkgraaf één keer gevaarlijk,zijn schot ging voorlangs het doel van Robin van Dijk.
We moesten wachten tot de 40e minuut,een corner van sv Hatto-Heim ging over iedereen heen en kwam aan de overkant bij Laurens Admiraal.
Hij kon de bal rustig aan nemen en met een bekeken schot in de bovenhoek verraste hij keeper van de Steeg en bracht zo de stand op 0-2.
Nog geen drie minuten later een uitbraak van Joep van Apeldoorn,hij schoot de bal in de voeten bij Winand Meilink die op zijn snelheid zijn tegenstander voorbij stoomde en met een mooi schot liet hij keeper Levi van de Steeg kansloos achter 0-3.
Tweede helft kunnen we kort in zijn,er waren een paar kleine kansjes voor sv Hatto-Heim namens Winand en Bram Neuteboom,en voor Elspeet wat meer probeerde te voetballen kwamen ook wat kansjes,maar voor beide keepers geen problemen.
Ruim een uur gespeeld kreeg Elspeet een vrije trap,en die ging via een aanvaller Chiel Dijkgraaf van Elspeet het doel in 1-3.
Elspeet maakte haast,want de wedstrijd bij VIOS Vaassen stond nog in het geheugen(op gelijke hoogte komen na een 3-2 achterstand)
Maar zover kwam het niet,er was nog wel een mooi vrije trap van Elspeet die op de lat belande maar voor de rest was het gespeeld.
sv Hatto-Heim speelde de laatste vijftien minuten met tien man,Winand viel uit met een blessure,en Marcel had al drie keer gewisseld.
Na ruim negentig minuten vond scheidsrechter Hendriksen uit Dodewaart het wel welletjes en floot voor het einde.
sv Hatto-Heim pakte weer die belangrijke punten,en na afloop bleek dat de nummer twee Zwolsche Boys verloren hadden met 1-2 van Olympia'28.
Zo staan de geel/blauwen met zeven punten voorsprong goed vast op de eerste plaats.
Zaterdag 1 februari komt DSV'61 op bezoek op sportpark 't Achterveen aanvang 15.00 uur.