Afbeelding
Foto: .

Tijdelijke parkeerplaats bij Hof van Blom

Algemeen


HATTEM - Het gebied rond De Hof van Blom kent een parkeerprobleem. Het gebied maakt onderdeel uit van de Woonzorg zone waarover de Raad van State nog een besluit moet nemen. “Omdat de aanpak van dit probleem hier niet op kan wachten creëert de gemeente Hattem tijdelijk 19 extra parkeerplaatsen”, meldt gemeente Hattem in een persbericht..

Deze tijdelijke parkeerplaats komt op de locatie van het voormalige ijsbaangebouw en blijft totdat de definitieve parkeerplaats in de Woonzorgzone kan worden gerealiseerd.

De extra parkeerplaatsen zijn bedoeld om het parkeerprobleem te verminderen. Zodra het ijsbaanterrein gereed is voor bouwwerkzaamheden voor de Woonzorgzone Geldersedijk, worden de tijdelijke parkeerplaatsen weggehaald. Op dat moment creëert gemeente Hattem definitieve parkeerplaatsen op de juiste locatie, zoals vastgelegd in het bestemmingsplan. Voor langparkeren maken automobilisten gebruik van de parkeerplaats bij de Haven. Daarnaast heeft de gemeente afspraken gemaakte met verschillende partijen in dit gebied over het langparkeren.

Nieuwe ontwikkelingen

Gemeente Hattem werkt aan een vooronderzoek voor de aanbesteding voor de bouw van twee woongebouwen, genaamd Hollewand Noord en Midden. Deze gebouwen bestaan uit op zorgverlening voorbereide appartementen voor senioren, zowel huur als koop. Hoewel het wellicht ongebruikelijk lijkt om een nieuwe fase te starten zonder een definitieve uitspraak in het bestemmingsplan, verkent gemeente Hattem nu al de interesse van bouwpartijen voor de ontwikkeling van Hollewand Noord en Midden. Het doel is om goed voorbereid te zijn voor de volgende fase zodra Raad van State een definitieve uitspraak heeft gedaan. Een datum voor deze uitspraak is nog niet bekend.