Afbeelding
Foto: .

Hattemse doet mee aan De Zestig van Texel

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Ingrid Pronk heeft deelgenomen aan de zeventiende editie van De Zestig van Texel. Een ultramarathon over 60 kilometer.

Voorafgaande aan de loop gingen maanden van voorbereidingen vooraf. “Ik had er zin in, wilde gewoon beginnen met lopen en finishen. Uitlopen was het doel, maakt niet uit hoe”, aldus Ingrid.

Al meerdere jaren liep de Hattemse, die traint bij de DWLoopschool Hattem, rond met het plan om ooit een ultramarathon te gaan lopen.

“Het definitieve zaadje werd gepland na de marathon van Rotterdam 2023. Door ongelukkige omstandigheden heb ik voor de start van deze 42 km en 195 meter veel kilometers moeten hardlopen en sprinten om op tijd bij de start te staan. Na de finish in Rotterdam zag ik dat de teller op 53 kilometer stond. Ik voelde me nog aardig fris, dus waarom niet een keer verder lopen, een ultraloop? Voor mij was dit het signaal dat ik ervoor moest gaan. Ik had al veel gelezen over De Zestig van Texel, deze moest het dan ook worden. En dan schrijf je je in en gaat het gebeuren.”

Met een loopschema van DWLoopschool Hattem ging Ingrid aan de slag met de voorbereidingen. “De weg er naartoe vind ik zelf geweldig om te ervaren. Naast de vele, lange duurlopen, heb ik veel aan crosstraining gedaan. Zwemmen, fietsen, yoga en krachttraining, alles om het lichaam sterk en fit te houden, naast voldoende rust, goed eten en slapen.”

Na meerdere wedstrijden te hebben gelopen werd geleerd steeds beter om te gaan met wedstrijdspanning.

“De leukste duurloop van 40 kilometer, twee weken voor Texel, was uiteraard samen met de trainers en loopmaatjes van DWLoopschool Hattem. Bij Willem had ik aangegeven waar ik graag wilde lopen en hij heeft de totale route uitgestippeld. Met diverse instapmomenten voor loopmaatjes die graag een deel wilden meelopen. Het was geweldig en ik heb enorm genoten.”

Met aanmoedigingen vanuit de DWLoopschool op verschillende punten langs de run finishte Ingrid in een tijd van 6.31.53 de zestig van Texel te voltooien. “Het was mooi, het was zwaar, het was genieten en het was afzien. Al met al heb ik er een mooie herinnering bij”.