Afbeelding
Foto: In maart werden alvast ruim 70 vrijwilligers betrokken.

Programma ‘Nog meer sportplezier 3-8 jaar’

Algemeen

HATTEM - Uit onderzoek vanuit de KNVB stopt 49% van de jongeren vanwege het gebrek aan (voetbal)plezier. Gelukkig heb je als voetbalclub invloed op deze factor. Met dit in het achterhoofd is er binnen s.v. Hatto-Heim in de afgelopen periode gekeken naar wat er nog beter kan ten aanzien van het jeugdbeleid. Dit heeft geleid tot het programma ‘Nog meer sportplezier 3-18 jaar’.

Binnen dit programma is er (meer) aandacht voor het individuele kind, worden leiders en trainers ondersteund bij zowel voetbaltechnische als pedagogische vraagstukken en wordt aangesloten op landelijke ontwikkelingen - vanuit bijvoorbeeld KNVB, NOC*NSF en Ministerie van VWS - om jongeren langer en met meer plezier te laten bewegen en sporten.

Om eenheid en overzicht te houden is het programma ‘Nog meer sportplezier 3-18 jaar’ onderverdeeld in een drietal thema’s. Binnen deze drie thema’s zijn zowel voetbaltechnische als pedagogische aspecten (integraal) met elkaar verbonden. Die thema’s zijn: ‘Het kind staat bij ons centraal’, ‘Elk kind een bekwame trainer’, en ‘Elk kind een veilige omgeving in een positieve sportcultuur’.

Het programma is geen vastgetimmerd plan, maar is nog volop in ontwikkeling. Vanuit de jeugd- en technische commissie hopen ze dit programma dan ook samen met ouders, leiders en trainers in de komende periode verder vorm te (gaan) geven.