Afbeelding
Foto: CU

ChristenUnie-Statenleden brengen bezoek aan Hattem

Algemeen

HATTEM- Afgelopen week bracht de provinciale ChristenUnie-fractie een bezoek aan Hattem. De Statenleden gingen in gesprek met Arend Palland en Marinus Kers van de Hattemse ChristenUnie-fractie en Gert van der Rhee van de ChristenUnie-SGP-fractie in Heerde.

De raadsleden vertelden wat er speelt in de regio en benadrukten het belang van een goede regionale samenwerking. Onderwerpen die besproken werden, waren onder andere goede bereikbaarheid, ov en netcongestie. Het verdeelstation in Hattem zit vol, wat een grote impact heeft voor bijvoorbeeld woningbouw en verduurzaming van bestaande woningen in de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek.

Statenlid Marieke van de Beek: “Het is zorgwekkend dat het verdeelstation vol zit en dat er waarschijnlijk pas in 2031 een oplossing is. Dit moet zo snel mogelijk opgelost worden.” Om die reden diende Van de Beek vorig jaar in oktober schriftelijke vragen in en in november een motie om de netcongestie met innovatieve oplossingen voortvarend aan te pakken. Fractievoorzitter Gert van der Rhee: “Het is fijn dat we als partij korte lijntjes hebben. Wij hebben dit eerst in de gemeenteraad aangekaart en dat is door de provinciale fractie goed opgepakt. Samen staan we sterker.” Raadslid Marinus Kers bevestigt dit: ”Een goed voorbeeld van de samenwerking is het tot stand komen van de afslag aan de A28 waarvan de kosten zijn overgenomen door de provincie. En de subsidie voor het fietspad Roseboomspoor en voor de woningbouw op ’t Veen.” Fractievoorzitter Arend Palland: “Ook landelijk zijn de lijnen kort, eigenlijk best mooi hoe wij lokaal, provinciaal en landelijk zo dicht bij elkaar staan, daar mogen wij zuinig op zijn”.