Afbeelding
Foto: Voorzitter Kees van Heuveln

Cliëntenraad Het Baken presenteert jaarverslag

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De Centrale Cliëntenraad (CCR) van Het Baken heeft het Jaarverslag 2023 gepresenteerd. Dit verslag biedt niet alleen een overzicht van het afgelopen jaar, maar vertelt ook over de samenwerking, de belangenbehartiging en het onthult de plannen voor 2024. 

Terwijl de wereld zich langzaam herstelde van de coronapandemie, slaagde de CCR erin om opmerkelijke resultaten te behalen, waaronder het herstel van contacten die tijdens de pandemie onder druk stonden. Met het motief ‘Van binnen naar buiten’ herstelde de CCR actief het contact met cliënten, klanten en medewerkers op verschillende locaties van Het Baken. Eén van de hoogtepunten van het jaar was de strategiemiddag waarin de Raad van Bestuur, Raad van Toezicht, het Management Team, medewerkers van de afdeling Kwaliteit & Veiligheid, de Ondernemingsraad en de CCR gezamenlijk werkten aan plannen voor een betere toekomst voor cliënten en klanten van Het Baken.

Samenstelling en Betrokkenheid

Het jaarverslag geeft inzicht in de evolutie van de samenstelling van de cliëntenraad gedurende het jaar, inclusief nieuwe leden en afscheid van anderen. Bovendien benadrukt het verslag de betrokkenheid van de raad bij belangrijke besluitvormingsprocessen en de toegenomen communicatie met bewoners en hun families.

Naast het terugblikken op 2023, werpt de CCR ook een blik op de toekomst. De plannen voor 2024 omvatten onder meer regionale samenwerking, vernieuwing van informele zorg en het uitbreiden van extramurale zorgdiensten. Dit toont de voortdurende inzet van de raad om de belangen van cliënten voorop te stellen en te blijven werken aan verbeteringen in de zorgverlening.

Feedback en Samenwerking

De CCR nodigt alle belanghebbenden uit om deel te nemen aan het proces door feedback en suggesties te delen. Dit draagt bij aan een gezamenlijke inspanning om de zorgervaring van cliënten en klanten van Het Baken te verbeteren. Het volledige jaarverslag is (online) beschikbaar voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden via https://www.zorgverlening-hetbaken.nl/assets/uploads/Jaarverslag-Centrale-Cli%C3%ABntenraad-Het-Baken-2023.pdf. Mogelijk wilt u ook zelf deel uitmaken van de raad? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Wanneer meer complexe zorg nodig is en thuis wonen niet meer mogelijk is, biedt Het Baken een thuis in diverse woonzorgcentra waaronder in Hattem (Hoenwaard). De Centrale Cliëntenraad denkt en praat mee over de zorg en bestaat uit betrokken mensen uit de lokale gemeenschap. Voor iedere locatie staan de leden naast bewoners, cliënten en klanten om hun rechten en belangen te behartigen.