Afbeelding
Foto: Op 29 juni kan iedereen het vernieuwde uitvaartcentrum bezoeken tijdens een open dag.

Verbouwing uitvaartcentrum bijna afgerond

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De verbouwing van het uitvaartcentrum van De Laatste Eer aan de Van Galenstraat is bijna afgerond. Op 29 juni kan iedereen het vernieuwde uitvaartcentrum bezoeken tijdens een open dag. Dan wordt ook het eeuwfeest van De Laatste Eer gevierd.

Jubileum

Op 22 februari was het maar liefst 100 jaar geleden dat De Laatste Eer in Hattem werd opgericht. De lokale uitvaartvereniging beschikt over een eigen uitvaartcentrum waar de overledene opgebaard kan worden en waar de familie zonder tussenkomst van medewerkers naar toe kan gaan. Ook kunnen hier indien gewenst, de condoleance en afscheidsdienst plaatsvinden. Om helemaal klaar te zijn voor de toekomst werd besloten om het sterk verouderde uitvaartcentrum aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Verbouwing

De verbouwing die begin dit jaar van start ging is inmiddels bijna afgerond. Het resultaat mag er zijn. Momenteel worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Een blik in het verbouwde uitvaartcentrum laat een modern en sfeervol gebouw zien waar op een waardevolle wijze afscheid genomen kan worden. De plafonds, vloeren, toiletgroepen, verlichting en de familiekamer, alles is onder handen genomen en gemoderniseerd. De verbouwing werd zoveel mogelijk uitgevoerd met medewerking van lokale ondernemers.

Open dag

“De verbouwing is voorspoedig verlopen”, aldus voorzitter Wim Veltkamp van De Laatste Eer. “Op 29 juni worden alle Hattemers uitgenodigd om het vernieuwde uitvaartcentrum te bezichtigen tijdens een open dag”.

Tijdens het open huis zal ook de honderdste verjaardag van de uitvaartonderneming worden gevierd. Door de jaren heen heeft De Laatste Eer bewezen midden in de Hattemse samenleving te staan door met aandacht en respect een uitvaart van een dierbare mogelijk te maken.

Afscheid

“Ons werkgebied is Hattem en omstreken. Met elkaar, als medewerkers, bestuur en vrijwilligers, zetten wij ons in om het gewenste afscheid mogelijk te maken. De medewerkers komen voor een groot deel uit Hattem en kennen daardoor de samenleving. Het is echt een uitvaartvereniging: ‘van elkaar, met elkaar’. Het team bestaat uit een toegewijde groep die het begrip “Noaberschap” hoog in het vaandel hebben staan. Mensen die weten hoe belangrijk het voor de rouwverwerking is om op een respectvolle en professionele wijze de laatste zorg te verlenen. Het is dankbaar werk om een uitvaart te verzorgen en je mensen kunt ontzorgen in een verdrietige tijd.”