Afbeelding
Foto: van links naar rechts, boven: Adri Kremer, Sikko Schollema, Leonie Jonker, Ellen Pap, Asselien Spannenberg en Gijs van Vulpen. Onder: Roelien Klooster, Gerda Bakker, Leni de Kok en Dikkie Schollema.

Bestuurswisseling Jubilate Deo

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Tegenwoordig is het vrij moeilijk om vrijwilligers te werven, laat staan nieuwe bestuursleden. Gelukkig kan het Regionaal Chr. Gemengd Koor Jubilate Deo Hattem maar liefst 4 nieuwe bestuursleden verwelkomen die in het nieuwe seizoen 2023/2024 diverse taken zullen oppakken.

Onlangs werden de volgende bestuursleden voorgedragen aan de koorleden en benoemd: Gijs van Vulpen (voorzitter), Adri Kremer (secretaris), Leonie Jonker (notulist) en Ellen Pap (kas). Om de functies goed te kunnen uitvoeren kregen de nieuwe bestuursleden een doos chocola uitgereikt voor extra energie. Afscheid werd genomen van Asselien Spannenberg (secretaris), Leni de Kok (algemeen bestuurslid) en Sikko Schollema (voorzitter). Zij kregen bloemen uitgereikt en een pen met inscriptie.

Sikko vertrekt niet alleen als voorzitter, maar ook als koorlid in verband met de verhuizing naar Leeuwarden. Hij werd door de koorleden en dirigent blij verrast met een Hotel Giftcard om samen met zijn Dikkie een uitstapje te kunnen maken. Sikko, die opeens last had van vochtige ogen, bedankte het koor dat hij de afgelopen jaren voorzitter mocht zijn en voor de vriendschap en steun die hij daarbij heeft ondervonden. Hij gaf aan dat het huidig bestuur een team is waarbinnen het fijn is om samen te werken en bedankte collega-bestuursleden daar voor. Hij wenst de nieuwe bestuursleden veel wijsheid, energie en succes toe in hun bestuursfunctie en hoopt samen met Dikkie het koor op 16 september a.s. te verwelkomen in Leeuwarden.

Het koor bestaat uit ongeveer 40 leden en heeft mooie plannen voor de toekomst waarbij ze graag nieuwe leden uitnodigen als koorlid of projectlid (voor een bepaald concert). Zo gaat het koor op 16 september een concert geven in de Pelikaankerk te Leeuwarden, doen mee aan het korenfestival in oktober te Hattem, werken mee aan een kerstbijeenkomst in december in de Emmaüskerk en geven een concert in maart 2024 in de Andreaskerk. Wordt u enthousiast of nieuwsgierig? U bent van harte welkom op de repetities die worden gehouden op dinsdagavond in de Emmaüskerk, Dorpsweg 27 te Hattem van 19.45 tot 21.45 uur. Zie ook eventueel de website: https://jubilatedeohattem.nl.