Afbeelding
.

Overhandiging boek 50 jaar Beeldhouwen Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Het boek ‘50 jaar Beeldhouwen in Hattem‘ is vrijdag feestelijk gepresenteerd in het Nederlands Bakkerijmuseum. Veel belangstellenden zagen burgemeester Marleen Sanderse het eerste exemplaar overhandigen aan Henk Beernink. 

Vakman

In 1973 begon Henk met het geven van beeldhouwcursussen in het cultureel centrum de Adelaar in Hattem. Burgemeester Marleen Sanderse prees Henk Beernink om zijn vakmanschap, leiderschap, creativiteit en het talent om zoveel mensen te verbinden en te enthousiasmeren voor het steen- en beeldhouwen. 

“Ik wil u complimenteren en van harte feliciteren met de presentatie van dit prachtige boek over 50 jaar beeldhouwen in Hattem.

Wie onze stad bezoekt komt verrassend veel beelden tegen. Veel beelden zijn vervaardigd door mensen die in Hattem beeldhouwles geven of gaven of hier beeldhouwles kregen. Dit boek nodigt uit om deze beelden voor het eerst of opnieuw goed te bekijken en ervan te genieten. En wie dat doet denkt misschien wel: Dat wil ik zelf ook een keer doen, een paar beeldhouwlessen volgen”. 

Jubileum

Burgemeester Sanderse gaf aan het een eer te vinden om het eerste exemplaar van het jubileumboek te mogen uitreiken aan de grondlegger van het beeldhouwen in Hattem. Het is immers deze steenhouwer en beeldhouwer die er mede voor gezorgd heeft dat Hattem een beeldminnende stad is geworden. “U was bereid om uw passie en opgebouwde kennis en ervaring als steen- en beeldhouwer met anderen te delen. U deed dat bovendien op een bijzonder enthousiasmerende manier”.

Daarna was het de beurt aan voorzitter Dries Jonker van de beeldhouwers om het tweede exemplaar van te overhandigen aan de burgermoeder. 

Dank

Een bijzonder woord van dank was er voor de makers en betrokkenen van het bijna 200 pagina’s tellende boek. Het was de voorzitter die enige tijd geleden het idee opperde dat het tijd werd voor een boek, waarin de rijke historie van het Beeldhouwersgilde Hattem wordt beschreven. Wendy de Carpentier en Henk van den Berg pakten deze handschoen op en gingen met hulp van de leden van het kunstenaarscollectief aan de slag. Alle aanwezigen ontvingen het prachtige full colour boek waarin de ontwikkelingen van het beeldhouwen in Hattem wordt weergeven. De verschillende projecten en activiteiten die het gilde heeft ondernomen, het kikkerproject bij de waterval, gevelsteenprojecten in diverse panden in de binnenstad, de wisselexpositie aan de kleine gracht en veel interviews laten een prachtig beeld zien van een rijke geschiedenis. 

Voor meer informatie over het beeldhouwen in Hattem of bestellen van het boek ‘50 jaar Beeldhouwen in Hattem’: www.beeldhouwersgildehattem.nl