Afbeelding
.

Hattem speelt rol in nieuwe historische roman

· leestijd 1 minuut Algemeen

 HATTEM- Bij uitgeverij Zomer & Keuning is de nieuwe historische roman Het huis met de rode luiken verschenen, geschreven door de auteur Marja Visscher. De roman speelt zich voor een groot gedeelte af in Hattem.

De historische roman Het huis met de rode luiken is een boek waarin fictie en geschiedenis mooi in elkaar overlopen. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de achttiende eeuw wanneer de spanningen oplopen tussen de patriotten en orangisten. De 19-jarige Aleida van Vlierden, de dochter van een orangistische beroepsmilitair (ooit bewoner van het Daendelshuis), laat zich schaken door de jonge advocaat en patriot Herman Willem Daendels, zoon uit een geslacht van stadsbestuurders uit Hattem. Haar vader verbiedt de affaire, maar de twee weten een plaats waar zij zonder toestemming kunnen trouwen. Samen vluchten ze naar Duitsland omdat hun families lijnrecht tegenover elkaar staan. Al snel komt Herman Willems ware aard bovendrijven: hij is opvliegend, overspelig en komt door zijn karakter vaak in de problemen. Als Aleida pianist Charles leert kennen , ziet ze hoe echte liefde er ook uit kan zien. Deze realistische historische roman vertelt het verhaal van een bijzondere vrouw die in de schaduw stond van een omstreden man. Het huis waar Aleida opgroeide, staat nog altijd bekend als het Daendelshuis. Het boek speelt zich voor een groot gedeelte af in Hattem.

Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is schrijver en journalist en onder meer bekend van de romans De dame van het Voorhout en Het torentje van Adelheid. Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Zij vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron.

De historische roman met gratis boekenlegger is verkrijgbaar bij iedere boekwinkel. In Hattem verkrijgbaar bij de Bruna aan de Kerkstraat 35 en De Fontein aan de Kerkstraat 32. Titel: Het huis met de rode luiken – auteur: Marja Visscher – uitvoering: paperback – omvang: 320 pagina’s - prijs: € 17,50 – e-book: € 9,99 – audiobook (luisterboek): €14,99.