Afbeelding
Gonny van Duinen

Hattemer Meiden Combinatie

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - De Hattemer Meiden Combinatie, ‘HMC’, heeft binnen de beide voetbalverenigingen haar plek wel gevonden met haar nieuwe bestuur. “Vorig jaar zijn we met een nieuw bestuur gestart. Erg belangrijk is een open communicatie en een fijne samenwerking met alle vrijwilligers, dit zijn dan ook kernpunten van het bestuur geworden.” 

“Alle neuzen dezelfde kant op en samenwerken: daar kom je in het verenigingsleven het verst mee. Iedereen heeft en krijgt de ruimte om zijn of haar inbreng te geven. Uiteraard zal het bestuur beslissingen nemen die in het belang van de HMC zijn.”

De coronaperiode was een lastige tijd voor de teams, toch hebben de leiders en trainers erg hun best gedaan om, wanneer het kon, de meiden lekker te laten ballen. “Je merkte dat iedereen er aan toe was om het loopje naar ons mooie sportpark weer op te pakken! Dit is gelukt en de velden zijn dan ook weer goed bezet tijdens trainingen en wedstrijden.”

Het jongste project, na de laatste lockdown, is geweest om een balletje op te gooien voor het vrouwenvoetbal 30+/45+. “Zo gezegd zo gedaan, en na de versoepelingen hebben we hier gas op gegeven! Daar houden we van, uitdagingen moet je hebben en zeker wanneer het resultaat positief is, geeft dit veel voldoening. Zo ook met het 30+/45+ damesvoetbal. Op de vrijdag staan gemiddeld zo’n 15 à 20 dames op het veld, die een hoop plezier beleven aan de training onder leiding van Jan Langevoord en Lidy ter Wierike.”

Het is ook de bedoeling om de HMC verder te laten groeien en dat meer meiden en vrouwen de weg naar het mooie sportpark weten te vinden. “Waar we samen als een grote familie met plezier van deze mooie sport kunnen genieten!”

Naast het, nu nog recreatieve, 30+/45+ voetbal, is er voor alle leeftijden plek voor meiden en dames. “Door het nemen van kleine (voetbal)stapjes een groot doel bereiken. Binnen alle teams is een grote mate van saamhorigheid en het opnemen van nieuwe meiden binnen teams gebeurt op een leuke en natuurlijke wijze. Wij verwelkomen alle meiden en dames graag!” 

De leeftijdscategorieën zijn:
11-12 jaar – MO (meiden onder) 13
13-14 jaar – MO15
15-16 jaar – MO17
17-18 jaar – MO19
>18 jaar – Dames 1

Tot 11 á 12 jaar spelen de meiden in gecombineerde teams, jongens en meisjes dus samen, en daarna in meidenteams. Zij hebben dan eigen trainers en leiders die ze met veel passie zoveel mogelijk voetbalplezier laten beleven en hen techniek, tactiek en conditie mee willen geven. 

“Aangezien wij als HMC onszelf graag uitdagen willen we in elke leeftijdscategorie zoveel mogelijke teams hebben, dus: heb jij ook zin om lekker te voetballen, we hebben voor alle meiden en vrouwen plek binnen de HMC, dus kom gerust eens een kijkje nemen!”

Wil je meer informatie dan kan dat door te kijken op www.hmchattem.nl of te bellen naar 06-15509896 (Susanne) of 06-17435495 (Heidi) van het bestuur van de HMC.

Afbeelding