Afbeelding
Patrick Blom

Vrijwilligers NLdoet de tuin in bij Hospice Hattem

Algemeen

HATTEM- Het Oranje Fonds organiseerde op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook bij Hospice Hattem staken vrijwilligers zaterdag de handen uit de mouwen. In korte tijd fleurden zij de tuinen van de twee appartementen van het hospice op.

De Stichting Vrienden Hospice Hattem meldde de tuinklussen begin dit jaar aan bij NLdoet. Connie van Abbema van de Stichting Vrienden Hospice Hattem vertelt: “Mensen in hun laatste levensfase kunnen enorm genieten van kleine dingen zoals bloemen, vogels en vlinders. Daarom willen we de voortuinen van de twee appartementen opfleuren én aantrekkelijk maken voor vogels en vlinders.”

Tuinbankjes en seringen
Maar liefst 10 vrijwilligers meldden zich in korte tijd aan voor de tuinklussen, waaronder vijf leden van de Lions Club Hattem. Er werden tuinbankjes en voederplaatsen voor vogels gemonteerd, plantenrekken in elkaar gezet en potten gevuld met viooltjes en seringen. Na afloop was er tijd voor koffie en heerlijke appeltaart van Zoethout.

Geslaagde vrijwilligersactie
De Stichting Vrienden Hospice Hattem kijkt terug op een geslaagde vrijwilligersactie: “Het was een gezellige ochtend en de tuinen zijn er echt van opgefleurd ”, aldus Connie van Abbema. “Dat is fijn voor onze gasten, want we kunnen nog zeker anderhalf jaar gebruik maken van de twee appartementen op deze locatie.”

Meer informatie over vrijwilligerswerk of een verblijf in Hospice Hattem staat op www.hospicehattem.nl