Afbeelding
.

Ouders pleiten voor snelle bouw IKC 1

· leestijd 1 minuut Algemeen


HATTEM – De noodzaak om snel te starten met de bouw van het Integraal Kindcentrum op het voormalig ijsbaanterrein is groot. Dat schrijven de ouders van de Van Heemstraschool en De Zaaier in een brief naar de gemeenteraad.

Commissievergaderingen
Maandagavond werd in de commissie Sociale zaken gesproken over de definitieve kredietaanvraag van het IKC 1. De raad wordt voorgesteld om in te stemmen met een investeringskrediet van € 6.445.266,- aan de beheerstichting in oprichting ten behoeve van integrale vervangende nieuwbouw voor de Van Heemstraschool en De Zaaier in IKC 1. Daarnaast ligt het verzoek voor een investeringskrediet van €  816.569 voor de realisatie van ruimtes voor kinderopvang in het IKC.

In de commissie Algemene en Ruimtelijke zaken werd op hetzelfde tijdstip digitaal vergaderd over de realisatie van de woonzorgzone op de oude ijsbaan aan de Geldersedijk.

Noodzaak
In de brief schrijven de ouders dat ze nog steeds blij zijn met het besluit dat bijna drie jaar geleden genomen werd om het IKC op de locatie van de oude ijsbaan te realiseren. “Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en kijken we met veel plezier naar de concrete plannen en ontwerpen die voorliggen”. De ouders zien de noodzaak toenemen voor nieuwbouw. Het schoolgebouw van De Zaaier barst uit zijn voegen. Inmiddels zijn vanwege ruimtegebrek al 2 groepen uitgeweken naar de Van Heemstraschool. Ook de staat van het gebouw wordt steeds slechter. Met het oog op de realisatie van het IKC worden geen grote investeringen meer gedaan.

Huisvesting
“Een gemeente is verantwoordelijk voor een goede huisvesting van een basisschool. Er komt onbegrip bij ouders waarom het zo lang moet duren. We willen u dan ook vriendelijk vragen zo veel mogelijk haast te zetten achter de uitvoering van de ontwikkeling van de Woon-Zorg -Leer zone, zodat jong en oud zo spoedig mogelijk de beschikking krijgen over de ruimte waar ze zo naar uitkijken”, aldus de ouders. De raad is nu aan zet om op maandag 13 december om over beide raadsvoorstellen te beslissen.

Meer over beide onderwerpen volgende week in De Hattemer.