Afbeelding
Wilma Wijnen

Hattemse fotograaf schittert op internationale expositie

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Trots is Wilma Wijnen dat vier van haar werken zijn uitgekozen voor een internationale expositie in Venetië. Als klap op de vuurpijl kreeg de Hattemse fotograaf tijdens de opening van de tentoonstelling te horen dat haar foto van de skyline van Dubai de winnende foto van de maand oktober was van het toonaangevende platform ITSLIQUID.

Vereerd
Wilma is net terug uit Italië, waar ze samen met vriendin Gerda Mulder naartoe was gereisd voor de opening van de expositie van ITSLIQUID. Deze organisatie is een informatieplatform voor hedendaagse kunst, architectuur, design en mode. Het web-platform heeft wereldwijd meer dan 250.000 abonnees. De Hattemse was zeer vereerd toen deze toonaangevende organisatie haar uitnodigde om te exposeren in Venetië.

Op de tentoonstelling in het prestigieuze Palazzo Flangini hangen vier foto’s van Wilma. “Ik heb mij ook opgegeven voor de wedstrijd Fotograaf van de maand,” vertelt Wilma. “Ik was superblij toen ik hoorde dat ik fotograaf van de maand ben geworden”. De foto van de wolkenkrabbers in Dubai behoort tot een serie van drie die Wilma voor de verkiezing had ingestuurd. Een afdruk van een foto uit de winnende serie over een Duitse landschapspark hangt momenteel in het voorportaal van het gemeentehuis in Hattem. 

Passie
Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de verzekeringen was het tijd voor een carrière switch. Wilma startte in 2003 een reisorganisatie gericht op Afrika. Daar kwamen haar passie voor reizen en fotografie samen. “In Afrika raakte ik gefascineerd door de kleuren, de vergezichten, flora en fauna. Ik heb de vakopleiding fotografie gevolgd aan de Fotovakschool in Apeldoorn”. Waar eerst de nadruk lag op fashion en portretfotografie, kwam steeds meer de interesse voor natuur- en landschapsfotografie. Licht speelt een belangrijke rol in de foto’s van de professioneel fotograaf, die inmiddels gespecialiseerd is in foto’s van bijzondere architectuur en constructies. “Het is iedere keer weer een uitdaging om met licht te spelen. Ik rij en loop rond met een bepaalde fotografische blik. Wanneer ik een mooi onderwerp zie om te fotograferen, zet ik dat in mijn agenda. Dan denk ik na hoe ik dit het beste kan fotograferen qua licht, weertype en tijdstip van de dag. Daarvoor gebruik ik verschillende fotografische technieken. Ook in de nabewerking wordt veel tijd gestoken. Daarvoor zijn veel technieken. Fotografie is echt mijn passie en ontzettend leuk om te doen”.

Expositie
Nadat eerder al een aantal foto’s van Wilma te zien was in de Fundatie in Zwolle, was deze internationale expositie in Venetië andere koek. “Het was geweldig om mijn foto’s daar te zien hangen”. Wat Wilma betreft smaakt dit internationale avontuur naar meer. Ze hoopt in de toekomst vaker uitgenodigd te worden om deel te nemen aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Afbeelding