Afbeelding
.

Geen actie Dorcas in supermarkten

Algemeen

HATTEM - Na de persconferentie van de overheid over aangescherpte maatregelen en adviezen heeft Dorcas Almere besloten dat de Dorcas Voedselactie eind deze week in supermarkten niet door kan gaan. Dus ook niet met behulp van vrijwilligers bij de Albert Heijn aan de Vechtstraat en Boni Kleine Gracht.

“De overheid heeft ons geadviseerd om afstand te houden en wil dat we opnieuw, ook in supermarkten, mondkapjes dragen. Beide zijn dusdanig beperkend voor de Dorcas Voedselactie dat we de actie niet door kunnen laten gaan. Bovendien: veiligheid staat voorop, zo is steeds onze boodschap geweest. Dat betekent: de veiligheid van onze vrijwilligers maar ook de veiligheid van klanten en personeel van de supermarkten. Uw veiligheid.
Maar het doet pijn. Want we weten dat velen van u er veel tijd in hebben gestoken om de actie te organiseren. En we keken er met z’n allen enorm naar uit om weer in actie te kunnen komen. Maar vooral: we weten dat het voedsel zo hard nodig is. Juist dit jaar.”

De vrijwilligers in Hattem gaan niet bij de pakken neerzitten en beraden zich over een gewijzigde voedselactie. Om toch de benodigde gelden op te halen voor het doel wat niet gewijzigd is: ‘Een voedselpakket voor de allerarmsten in Oost Europa’.

Meer informatie volgt in de Hattemer van volgende week.