Afbeelding
.

Brandweer zoekt beeld in gracht

Algemeen

HATTEM – Tijdens de wekelijkse oefenavond is de brandweer op zoek gegaan naar het verdwenen beeld van de kikker.

Het beeld van Dries Jonker verdween een aantal weken geleden uit de wisselexpositie van het Beeldhouwersgilde in stadstuin De Doelen. Doel van de tentoonstelling is om de route naar de binnenstad mooier te maken en te versterken. Iedereen kan zo genieten van de prachtige kunstwerken van de leden van het gilde. Dat juist deze unieke expositie voor een gemeenschappelijk doel wordt getroffen door vandalisme is voor vele Hattemers niet te begrijpen.

Vermoed wordt dat het stenen kunstwerk in de nabijgelegen gracht is gegooid. Reden voor de lokale brandweerlieden om hun hulp aan te bieden door te zoeken in het water van de stadsgracht. Met harken en prikstokken werd het water minutieus uitgekamd om het beeld te traceren. Helaas zonder resultaat. De verwachting is dat het zware beeld al diep in de drassige ondergrond van de gracht is genesteld. Jonker is blij met de hulp van de brandweermannen en -vrouwen. Hij geeft aan nu beroep op het Waterschap te doen die verantwoordelijk is voor het onderhouden van de grachten.

Daarbij doen we nogmaals de oproep: Weet iemand waar het beeld is gebleven? Meld dit dan via redactie@dehattemer.nl. Dan kan er wellicht een hoop moeite en kosten bespaard worden. Samen maken we Hattem tenslotte een beetje mooier!