Afbeelding
.

Hattem wint opnieuw ruim in beker

Algemeen

HATTEM- Hattem heeft zaterdag in en tegen Wijthmen ook de tweede bekerwedstrijd gewonnen. Met een 0-2 voorsprong gingen de geel-blauwen, na een matige eerste helft, de rust in om in de tweede helft een betere prestatie op de mat te leggen. Hierin werd de score opgevoerd naar 0-5.

In de tweede bekerwedstrijd moest trainer Herman Oosterhaar wat aanpassingen in de basis doorvoeren vanwege een zestal (kleinere) blessures. Het gevolg was dat er wat onwennigheid in het team sloop. Wijthmen had op dat moment het idee dat er wat te halen was, maar ging slordig om met de mogelijkheden. Hattem had desondanks het betere van het spel. Door goed optreden van de doelman van Wijthmen bleef een treffer van Hattem lang uit, maar ca. 10 minuten voor rust was hij kansloos op een inzet van Felix Noordberger. Kort voor rust schoot Thomas de Raad de 0-2 binnen. Na de rust voerde Hattem de druk op het Wijthmen-doel op en dat had succes. Felix Noordberger scoorde twee keer uit een strafschop en de 0-5 werd gemaakt door Thomas de Raad. Met deze overwinning verstevigt Hattem de koppositie in de bekerpoule. Voor zaterdag 18 september staat in de uitwedstrijd tegen Nieuwleusen op het programma. Beide hebben twee wedstrijden gewonnen, Hattem heeft het betere doelsaldo en daardoor een voordeel, maar het team dat zaterdag weet te winnen plaatst zich voor de volgende bekerronde. Hattem reist met vertrouwen af naar Nieuwleusen waar de aftrap om 14.30 uur zal zijn.