Kees Rook
Kees Rook .

Kees Rook – verslaggever met hart voor sport

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM - Kees Rook is al jaren als vrijwilliger actief als sportverslaggever bij RTV Hattem. Dat doet hij in het programma Tweede Jeugd Sportief, dat zaterdag 18 september weer van start gaat. 

Zijn club

Kees zijn club is sv Hatto-Heim. Tijdens de thuiswedstrijden zit hij in zijn speciale reporterscabine op de tribune om live verslag te doen van het verloop van de wedstrijd. Maar ook bij uitwedstrijden is Kees aanwezig. De verslagen van de andere lokale voetbalclub vv Hattem worden verzorgd door zijn collega-verslaggever Joop Leferink.

Kees’ liefde voor Hatto-Heim is vroeg begonnen. “Vanaf 18 jaar tot mijn 31e heb ik bij Hatto-Heim op het hoogste niveau gespeeld. Ik was spits en de laatste jaren laatste man”. Kees vertelt met trots dat hij nog steeds op plek 3 van de topscoorders staat van de vereniging. “Het is jammer dat ik destijds moest stoppen, anders had ik nog hoger gestaan”.

Tegenwoordig is Kees dus niet meer actief als voetballer, hoewel hij wel zou willen. “Het is dat ik werk, anders zou ik meedoen op woensdagmorgen met Walking Football”.

Talent
De competitie volgt Kees met enthousiasme en hij deelt graag zijn analyses. “Ze zitten bij Hatto-Heim in een lastig pakket deze competitie”, volgens Kees. “De club heeft wel wat jeugd, maar moet nog groeien. Als zij zich goed ontwikkelen, dan komt het wel goed, want er zit talent zat in het team”.

Kampioenschap
“vv Hattem heeft een volwassen team en het zijn niet allemaal Hattemers. Er zit een plan achter van het bestuur dat de club naar de tweede klasse wil hebben. Er zijn een goede trainer en goede spelers binnengehaald. Het is een hele goede ploeg die gaat voor het kampioenschap”.

Hoewel Kees een voetbalgek is, heeft hij ook interesse in andere sporten. “In Tweede Jeugd Sportief is ruimte voor alle sporten. Soms presenteer ik en dan heb ik gesprekken met allerlei sporters. Ik doe ook altijd verslag van het Hippinkstertoernooi en de Cross Country. Dat is leuk om te doen en die evenementen zijn enorm goed georganiseerd. Bij de Cross Country zit een fanatieke club met bouwers van de hindernissen en vrijwilligers.”

Een live biljartwedstrijd verslaan vindt Kees lastiger. “Dat is moeilijk. Als je er bovenop staat en verslag doet, dan vinden de aanwezigen dat je te hard praat. Sta je ergens achteraan, dan mis je de wedstrijd”.

Mooi als je komt
De ene vereniging is gezelliger dan de andere. “Bij volleybal hebben ze niet een koffiecultuur voor de wedstrijd. Maar de dames komen wel graag in de studio om na te praten voor de microfoon. De verenigingen vinden het wel altijd mooi als je komt om een wedstrijd te verslaan van tafeltennis, hockey, golf tot tennis. Ze waarderen het altijd dat je er bent en verslag komt doen van de sport”.

De afgelopen 18 maanden waren er geen competitiewedstrijden vanwege corona. Het sportprogramma van RTV Hattem lag toen stil. “Dat was fijn, want toen had ik tijd voor andere dingen zoals mijn zes kleinkinderen en de zevende is op komst. Maar nu vind ik het wel weer tijd om te beginnen. 18 september is de laatste zaterdag van het bekertoernooi en dat is een mooi moment daarvoor. Even oefenen en erin komen en vanaf 25 september begint de competitie”, zegt Kees enthousiast en uit alles blijkt dat hij er zin in heeft.

Tweede Jeugd Sportief is in het (na)competitie seizoen van de voetbal te beluisteren bij RTV Hattem op zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Indien een derby om 18.00 uur begint, dan wordt hier ook live verslag van gedaan. In principe is in het programma ruimte voor alle sporten. Het programma wordt bij toerbeurt gepresenteerd door Ruud Hofman, Chris Bosch, Michiel van der Krol en Gert Steert. Verslaggevers zijn Joop Leferink en Kees Rook. De techniek is in handen van Alex Vrijburg, Bert van der Ziel en Wim van der Ziel die ook de samenstelling en muziekkeuze verzorgt.

Joop Leferink