Afbeelding
.

Kamp Haagse Kinderen groot succes

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Van zaterdag 24 juli tot en met vrijdag 30 juli 2021 werd er weer een vakantieweek georganiseerd voor kinderen uit Den Haag die vanwege uiteenlopende redenen niet op vakantie kunnen. Een groep van 25 kinderen beleefde een prachtige week in en om De Zandkreek te Hattem.

Onder begeleiding van 9 Hattemer vrijwilligers en 2 professionele Hagenezen genoten deze kinderen van een onbezorgde week waarin plezier, spelen en veel activiteiten de boventoon voeren. Ook lokale verenigingen, instellingen en bedrijven waren weer betrokken bij het Kamp Haagse Kinderen, wat na 2 jaar afwezigheid de 39e editie beleefde. Zo werden er clinics verzorgd bij voetbalvereniging Hatto-Heim, tafeltennisvereniging Smash ’70, hebben we vuurtjes gestookt en broodjes gebakken bij Scouting De Trijsberg. De week werd verder goed gevuld met geweldige activiteiten bij Bakkerijmuseum Hattem, Klimbos Garderen, Belevenissenbos Lelystad en Monkey Town Zwolle. Ook het kanovaren bij Vadesto en het wetenschapsfeestje van Mad Science vielen in de smaak, net als de exotische dieren workshop van Dutch Exotic Pets. Het hutten bouwen, de speurtocht, de bosspelen, de spokentocht, het tekenen met een kunstenaars, zelf je eigen pizza bakken en de bingo met Barry en Carry waren een hele verzameling kersen op de kamptaart!

Vanwege de coronamaatregelen en de kampbubbel waarin het Kamp Haagse Kinderen georganiseerd moest worden, konden we veel minder gebruik maken van de vele vrijwilligers die ons elk jaar weer ondersteunen. Maar gelukkig kon de keukenploeg onder leiding van Rosalie Geerlinks ons wel elke dag voorzien van een geweldige warme maaltijd!

“We willen iedereen die, op wat voor manier dan ook betrokken is geweest, hartelijk bedanken voor de hulp en het medeleven, de gedoneerde spullen, boodschappen en bijdragen. Volgend jaar hopen we weer als vanouds een kamp te kunnen organiseren”, zo laat de organisatie van het kamp Haagse Kinderen weten.