Afbeelding
.

Weer reuring op het veld en geroezemoes in de kantine

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM- De Hattemse mixed hockeyclub (HMHC) heeft sinds vorig jaar een nieuw bestuur. 

Erik Kleinpenning was al secretaris, maar de overige vier bestuursleden zijn nieuw. “Het was een lastig jaar”, vertelt Niels van Oostveen. “Maar we zijn vol enthousiasme en er gebeuren veel positieve dingen”.

Dit interview vindt plaats op het moment dat er een seniorentoernooi is op het hoofdveld. De bestuursleden kijken tijdens het gesprek regelmatig een beetje jaloers naar buiten. Chris Boosman: “Dit is een serieus toernooi. Het is genieten om te zien dat er weer reuring is op het terrein en geroezemoes in de kantine”.


Financiële problemen
Het afgelopen jaar was het stil op de hockeyvelden en in de kantine. Dat zorgde voor financiële problemen. Nadat de functie van penningmeester twee jaar vacant was, beheert Jeroen Borggreve nu de penningen. Hij heeft weer structuur aangebracht. “Wij zijn heel blij dat de gemeenteraad ons zes maanden uitstel geeft op de aflossing van de lening. We betalen die maanden wel rente”, licht Jeroen toe.

Het nieuwe bestuur heeft een ambitieplan opgesteld met vijf pijlers. “Wij willen een gecombineerde vereniging zijn voor zowel topsport als breedtesport voor de hele familie”, legt Chris uit. “De tweede pijler is de accommodatie. Wij willen meer het gezelligheidselement benadrukken. Mensen moeten het leuk vinden om te komen”.

Parkeren
Erik: “We hebben gesprekken gehad met de VLMH, omwonenden en de gemeente. Wij denken erover om de hekken weg te halen en een meer natuurlijker afscheiding te gebruiken”.

“Je kan hierbij denken aan houtwallen”, vult Chris aan. “Natuurlijk kan niet alles tegelijk. Volgend jaar is het een lustrumjaar en dan willen wij een aantal zaken in gang hebben gezet zoals het schilderen van het clubhuis”.

Een punt dat ook op de ambitieagenda staat, is de parkeergelegenheid aan de Konijnenbergerweg. “Na de vakantie gaan we met de gemeente verder in gesprek”, zegt Chris. “Het plan van vijf jaar geleden kan niet zondermeer ingevoerd worden. Er zijn zaken veranderd. Je mag nu niet meer parkeren aan de Hazenakker en er is een nieuwe parkeerplaats aan het begin van de Konijnenbergerweg. Wij zien echter voldoende mogelijkheden om eruit te komen”. Niels: “En we zijn blij met de goede relatie die we met de gemeente hebben”.

Kabouters
HMHC wil ook meer actieve vrijwilligers binnen de club. Voorzitter Hans de Graaf: “Vrijwilligers moeten afgebakende taken krijgen zodat duidelijk is wat er van je wordt verwacht”. Het ledenbestand van HMHC is stabiel met ongeveer 380 leden. Erik: “Er is een grote instroom bij de kabouters, dat zijn jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar. Het afgelopen jaar zijn we naar de woensdagmiddag gegaan voor die groep in plaats van zaterdag en dat is een gouden greep”.

Chris: “We hebben nu ook twee 7’s hockeyteams. Dit zijn teams met 7 spelers die op een half veld spelen. We trekken daarmee nieuwe leden, zoals ouders van de jeugdleden. We hebben nu regio-overleg met clubs in de buurt en als die ook zo’n systeem opzetten dan kunnen we competitie gaan spelen”.

“We willen als HMHC midden in de maatschappij staan”, vertelt Erik. “We willen nauwer samenwerken met andere sportverenigingen bijvoorbeeld met de energiescan. Of gezamenlijke workshops of trainingen organiseren. Er we zijn een erkend stageleerbedrijf en hadden vorig jaar een stagiair”.

Zaaien en oogsten
Het bestuur kijkt trots terug op wat er in coronatijd toch allemaal is gerealiseerd. Hans: “We zijn erin geslaagd om alle trainingen door te laten gaan. De leden hebben waar voor hun geld gekregen”.

Chris noemt het een momentum: “We hebben geduwd en gezaaid en dat heeft resultaat. Inmiddels zijn er al drie leden die zich voor vrijwilligerswerk hebben aangemeld.” Het bestuur ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.